Gemeente Den Haag

september 2003
Rondleidingen in Rustenburg- Oostenbroek van start

Vanaf september geven bewoners uit Rustenburg-Oostbroek rondleidingen in hun eigen woonomgeving. De wandelingen door de wijk zijn interessant voor bijvoorbeeld (nieuwe) bewoners uit de wijk of Den Haag. Er is een keuze uit twee themawandelingen: 'Architectuur' of 'Groen in de Wijk'. Het gidsenteam bestaat uit een groep enthousiaste bewoners. Zij volgden van mei tot en met juli een speciale cursus voor het geven van deze rondleidingen.

Aanmelden
De wandelingen kunnen zowel doordeweeks als in het weekend worden gepland. Enige voorbehoud is de beschikbaarheid van een gids. Eén gids leidt maximaal tien personen rond. Grotere groepen worden verdeeld over meerdere gidsen. De kosten per deelnemer zijn EUR 2,50. Dit is inclusief het wandelboekje en een kop koffie/thee na afloop. Belangstellenden kunnen zich voor een wandeling opgeven bij de Bewonersorganisatie Rustenburg-Oostbroek (BORO). Deze is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 09.00 - 16.00 uur via telefoonnummer (070) 392 10 55 of e-mail stgboro@wanadoo.nl.

Met andere ogen woonomgeving bekijken
De rondleidingen zijn een initiatief van de afdeling Milieucommunicatie en de BORO en maken deel uit van het project Duurzame Wijk. Met de opleiding tot gids en de wijkrondleidingen, wil de gemeente bewoners stimuleren meer contact met elkaar te hebben en de zorg voor de wijk samen te delen. Daarnaast wil zij bewoners op een andere manier naar hun eigen woonomgeving laten kijken zodat er meer binding met de woonomgeving ontstaat.