Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Vignette breidt functionaliteit van portal uit

Vignette verbetert informatie-delen en productiviteit via portal

Amsterdam, 17 september 2003 - Vignette Corp. heeft aanzienlijke verbeteringen aangebracht aan haar 'flagship' portalproduct, Vignette Application Portal, waaronder verbeterde collaboratie-functionaliteit zodat gebruikers makkelijk informatie kunnen delen en samenwerkingsomgevingen kunnen opzetten binnen de organisatie. De Vignette applicatie portal, die een onderdeel is van de Vignette V7 productgroep, heeft nu kant-en-klare functionaliteit waarmee organisaties het meeste rendement kunnen halen uit interactieve werkplekken op portals van de eigen organisatie of tussen organisaties.

Het CIO-onderzoek (CIO survey series: release 4.1) van Morgan Stanley zet Vignette's portalproduct op de derde plaats van meest geïmplementeerde portaloplossingen. Het rapport baseert zich op de meningen van meer dan 220 CIO's van Fortune 1000 bedrijven. Vignette staat in de lijst hoger dan bijvoorbeeld Oracle, Peoplesoft, SAP, BEA Systems, Computer Associates, Novell, Plumtree en Sun Microsystems. Alleen IBM en intern ontwikkelde oplossingen staan hoger op de lijst. Het Morgan Stanley rapport is te vinden op: http://www.morganstanley.com/institutional/techresearch/pdfs/ciosurvey0703.pdf.

Nu informatiebronnen en werknemers van organisaties zich steeds verder van elkaar bevinden, wordt virtuele samenwerking steeds belangrijker. Door de opkomst van populaire bedrijfstrends zoals 24-uurs productontwikkeling en ondersteuning is asynchrone en real-time samenwerking noodzakelijk voor teamwork en efficiëntie.

"Samenwerking is belangrijk voor bedrijven, vooral nu steeds meer ondernemingen geografisch verspreide werknemers hebben," zegt ook Craig Roth, vice president bij META Group. "De mogelijkheid om samenwerkingsfunctionaliteit te gebruiken binnen een portal is gunstig voor bedrijven, omdat zij op die manier minder applicaties hoeven in te zetten en te onderhouden. Zo wordt het bedrijfsportaal de beste bron van informatie en interactie voor gebruikers binnen en buiten de organisatie."

"De Vignette applicatie-portal is de technologische basis van ons Workrooms product, waarmee bedrijven real-time kunnen samenwerken en internationale teams wereldwijd informatie en middelen kunnen delen", zegt Bud Strandquest, president van c-Solutions Group Inc. "Door gebruik te maken van Vignette's applicatie-portal kan de c-Solutions groep heel snel samenwerkingsoplossingen ontwikkelen en implementeren voor bedrijfsprocessen, projecten en andere groepen. Het resultaat voor klanten is veel kortere projectcycli, lagere operationele en reiskosten en verbeterde kwaliteit."

De verbeteringen in de laatste versie van Vignette's applicatie-portal:
- Collaboratieportalsites. Kant-en-klare mogelijkheden, waaronder taakbeheer en discussiegroepen, helpen klanten om eenvoudig portalsites voor samenwerking te maken.
- Mogelijkheden om documenten te delen. Ondersteuning van (door groepen ontwikkelde) documenten en multi-user omgevingen waaronder geautomatiseerde check-in en check-out van documenten. Conflicten bij de bewerking van een document worden door filebeheer vermeden.
- Productiviteits-portlets. Het product, dat ontwikkeld is om gebruik te maken van gewone werkgroepoplossingen zoals Microsoft Exchange en Lotus Notes, levert een verscheidenheid aan portlets die gemakkelijk integreren met bestaande e-mail accounts, contactgegevens en kalenders.
- Verbeterde zoekfunctionaliteit. Real-time zoekresultaten van verscheidene zoekindexen, waaronder filesystemen en content die op de Vignette Application Portal gezet is.
- Centraal beheer van meerdere portals en collaboratiewerkplekken. Verbeterde gedelegeerde administratie waaronder een aantrekkelijke grafische interface waarmee klanten de kosten van het hebben van meerdere portalen kunnen verlagen.

Met de Vignette applicatie-portal kunnen organisaties optimaal gebruik maken van content en metadata van waar ook in de organisatie, van filesystemen tot content en documentsbeheersystemen. Daarnaast kunnen klanten de Vignette Application Portal combineren met de VignetteÒ Application Builder en met Vignette® Content Management oplossingen waardoor alle mogelijkheden optimaal benut worden.

Vignette Application Portal 4.5 is nu beschikbaar. De prijs voor Vignette Application Portal begint bij $50.000. Meer informatie over Vignette's content management en portal-oplossingen is te vinden op de website http://www.vignette.com/ of door te bellen met (888) 608-9900.

Vignette
Met Vignette (Nasdaq: VIGN) kunnen ondernemingen real-time voordeel behalen door snel zakelijke webapplicaties te bouwen, in te zetten en te optimaliseren. Ruim 1.600 succesvolle organisaties gebruiken Vignette voor hun webapplicaties. Vignette's hoofdkantoor is gevestigd in Austin, Texas. Daarnaast zijn er kantoren in Amerika, Europa, Azië en Australië. Vignette Benelux is gevestigd in Amsterdam.

In de Benelux zijn onder andere JobsRepublic, Wegener eMedia en Postbank klant bij Vignette.

Ingezonden persbericht