Politie Gelderland-Midden

Politietaken in Aanmeldcentrum Zevenaar verdwijnen Publicatiedatum: 17-09-2003

De hoofddirectie van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) heeft besloten de capaciteit van het aanmeldcentrum Zevenaar (AC) niet langer in te zetten op de AC-instroom van asielzoekers, maar op asiel-vervolg werkzaamheden. Dit heeft tot gevolg dat de politietaken in het AC naar verwachting in november beëindigd zullen worden.

De maatregelen van de IND zijn een gevolg van de verminderde instroom van asielzoekers, die vooral aan de nieuwe Vreemdelingenwet en de werkwijze in de aanmeldcentra kan worden toegeschreven.

Voor bijna 40 politiemedewerkers van het AC - onderdeel van de unit vreemdelingenzaken van politieregio Gelderland-Midden - zal direct een herplaatsingstraject worden gestart. Een dergelijk herplaatsingstraject vond al eerder plaats voor een deel van de politiemedewerkers in het AC en voor de werkeenheden Verblijf en BKV van de unit Vreemdelingenzaken als gevolg van de overheveling van verblijfstaken naar de IND en gemeenten.

Ketenpartner
Politie Gelderland-Midden is binnen het AC een belangrijke ketenpartner van de IND. De politietaken op het AC bestaan vooral uit het vaststellen van de identiteit van de asielzoeker, het uitvoeren van een documentenfouillering, het vastleggen van de identiteit met behulp van biometrische kenmerken, het uitreiken van negatieve beschikkingen, het inbewaringstellen van uitzetbare vreemdelingen en het handhaven van de orde in en rondom het AC.


---
Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Carla Verhaaf, woordvoerder politie Gelderland-Midden, telefoonnummer 026-3763221. Voor meer informatie over de besluitvorming vanuit de IND kunt u contact opnemen met Martin Bruinsma, woordvoerder IND, telefoonnummer 070-3706266.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---