PERSBERICHT
18/09/2003

Biologische koffie met een volle krachtige smaak

Simon Lévelt introduceert Café Organico

Nederlanders zijn enthousiaste koffiedrinkers. Velen moeten er niet aan denken de dag te beginnen zonder koffie. Per dag drinken we gemiddeld per persoon toch zeker drie kopjes koffie. Vooral koffie met een volle en krachtige smaak is steeds populairder. Simon Lévelt verrast koffieliefhebbers met een vernieuwde biologische lijn koffie onder de naam Café Organico. De range bestaat uit vier smaken snelfilterkoffie en een espressokoffie in een luchtdichte verpakking met ventiel. De biologische koffie is direct ingekocht tegen eerlijke prijzen.
Dolce, mild arabica is een geurige biologische melange van zorgvuldig geselecteerde Arabica-bonen. Dit heeft als resultaat een aromatische koffie met een volle body. Dolce heeft het Max Havelaar keurmerk en komt van plantages in Latijns- en Midden-Amerika. Van plantages in Latijns-Amerika komt Senza, decaffeinated. Deze cafeïnevrije koffie is een geurige biologische melange met een volle body en een rijk aroma.

Forte, superior blend is een biologische koffiemelange van de beste Arabica-bonen. Voor een extra krachtige smaak zijn daaraan Robusta-bonen toegevoegd. Een pittige koffie met een volle smaak die rechtstreeks is aangekocht van plantages in Latijns-Amerika en Afrika. Een hooggelegen biologische koffieplantage in Chiapas, Zuid-Mexico is leverancier van Gourmet, estate coffee. Een prachtige, milde 100% Arabica-koffie met een verfijnd aroma.

Espresso, dark beans is een krachtige melange van biologisch geteelde koffiebonen uit Latijns-Amerika en geeft een volle en aromatische espresso. De espresso van Simon Lévelt wordt geleverd in bonen zodat iedereen thuis zelf de juiste maling kan bepalen.

Verpakking met ventiel
Café Organico is verkrijgbaar in een nieuwe verpakking. Deze wordt gekenmerkt door een opvallende vormgeving en een praktische verbetering in de vorm van een ventiel. Zuurstof en licht zijn namelijk funest voor de kwaliteit en smaak van koffie. De nieuwe verpakking heeft een hogere barrière zodat zuurstof en licht worden geweerd en het aroma behouden. Het ventiel laat juist de door koffie geproduceerde gassen ontsnappen. In combinatie met het zacht-vacuüm draagt het ventiel zo bij aan een optimale productkwaliteit.

De verschillende smaken Café Organico worden geleverd in een verpakking van 250 gram en zijn verkrijgbaar bij de Simon Lévelt Koffie & Thee speciaalzaken (25 in Nederland), in natuurvoedingswinkels en supermarkten.
De consumentenadviesprijs varieert van EUR 1,85 voor de Forte tot EUR 2,95 voor de Gourmet en de Espresso.