Provincie Noord-Holland

Gedeputeerde Kruisinga op de koffie bij ouderen

Gedeputeerde Rinske Kruisinga, verantwoordelijk voor ondermeer zorg en welzijn, brengt op 18 september aanstaande een bezoek aan de gemeente Oostzaan. In zorgcentrum de Lishof aan de Lishof 253 zullen onder andere de resultaten van het provinciale project Ouderenproof aan de gedeputeerde gepresenteerd worden. De bijeenkomst die van 10.00 tot 12.00 uur duurt heeft de vorm van een koffieochtend waarbij alle Oostzaanse 65+ers uitgenodigd zijn.

De provincie Noord-Holland heeft in 2002 in drie gemeenten een eenjarig pilotproject "ouderenproof" gestart, samen met steunfunctieinstelling Primo. Ouderenproof is een systematische manier om ouderen een beoordeling te laten geven van de eigen leefbaarheidsituatie, en aan de hand daarvan praktische aanbevelingen te doen aan de gemeente en andere partijen. De gemeente en de betrokken partijen hebben destijds een convenant ondertekend, waarin zij hun medewerking aan het project vastleggen, en toezeggen zich te committeren aan de resultaten.

In Oostzaan heeft dit geresulteerd in een discussiebijeenkomst in dit voorjaar, die door veel ouderen werd bezocht, en een enquête onder de Oostzaanse 65+ers. De resultaten van de bijeenkomst en de enquête worden tijdens de bijeenkomst van 18 september aanstaande gepresenteerd. Er zal ondermeer aan de orde komen dat er behoefte bestaat aan activiteiten en diensten in de buurt. Ook de ruimtelijke inrichting (met name de verkeerssituatie) die voor problemen zorgt, is een onderwerp van gesprek.

Gedeputeerde Kruisinga vindt het een goede ontwikkeling dat in het ouderenproofproject specifiek naar de stem van de ouderen zelf, de bewoners van Oostzaan, wordt geluisterd. Ook tijdens de koffieochtend zal zij de dialoog aan gaan met de ouderen.
Marieke Ottevanger 17-9-2003 14:06:00