Provincie Limburg

www.minderregelsinlimburg.nl daagt burgers uit (202) Provincie wil aantal regels terugdringen

De Provincie Limburg wil het aantal tegenstrijdige en onnodige regels terugdringen. Om dat te realiseren is vandaag
www.minderregelsinlimburg.nl gelanceerd. Via deze website en de provinciale website www.limburg.nl kunnen mensen suggesties en opmerkingen over (provinciale) regels kwijt. De Provincie gaat de binnengekomen reacties inventariseren en neemt deze mee in concrete voorstellen.

Deregulering, het eenvoudiger maken of schrappen van regels of procedures, is een van de uitgangspunten van het nieuwe coalitieakkoord van de Provincie Limburg. Hierbij gaat het niet alleen om regels en procedures bij de Provincie maar ook bij gemeenten en Rijksoverheid. Het betreft onder andere regels en procedures op het gebied van uitvoering van de vijf hoofdthema's van het coalitieakkoord (Ondernemend Limburg, Jong zijn in Limburg, Veilig leven in Limburg, Ruimte voor Limburg en Samen bouwen aan vitale kernen, wijken en buurten).
"De Provincie wil in het overige beleid de regelhinder zoveel mogelijk bestrijden en meer snelheid ontwikkelen in procedures en interne werkprocessen. Bovendien willen Gedeputeerde Staten (GS) de ambtelijke cultuur verder ombuigen naar een meer klantgerichte benadering", aldus gedeputeerde Herman Vrehen, die portefeuillehouder deregulering is.

Al eerder hebben verschillende gedeputeerden en fracties in Provinciale Staten aangedrongen op maatregelen. Vrehen: "De website is er nu. Hiermee geven GS aan deregulering met hoge prioriteit aan te pakken. Veel belangrijker is dat mensen reageren én dat de mensen van ons een antwoord krijgen op hun suggesties en opmerkingen." 18-9-2003 10:04