Persberichten - 18/09/2003

Real Software : Microsoft selecteert Real Software voor het Technology Adopter Program voor het Microsoft Business Framework

Kontich, 18 september 2003 - De Real Software groep heeft een overeenkomst gesloten met Microsoft Corporation om deel te nemen aan het Technology Adopter Program voor het Microsoft Business Framework. Er werden veertien onafhankelijke softwareleveranciers, een strategische dwarsdoorsnede van de Europese ontwikkelaars van bedrijfssoftware, geselecteerd die het aangekondigde ontwikkelingskader voor bedrijfstoepassingen als eersten zullen proberen. Real Software is al lange tijd een strategische partner van Microsoft in de Benelux en engageert zich om haar ontwikkelingsstrategie voor op Microsoft gebaseerde producten te enten op het nieuwe platform.

Microsoft Business Framework is de werknaam voor het geheel van de gemeenschappelijke structuren, tools en runtime-diensten die ontwikkelaars in staat moet stellen om zich te concentreren op oplossingen die waarde toevoegen voor hun eindklanten, in plaats van de gemeenschappelijke logica voor alle zakelijke toepassingen opnieuw te creëren. In de overeenkomst is bepaald dat Real Software bestaande toepassingen zal migreren of uitbreiden en nieuwe verticale toepassingen zal bouwen met behulp van het Microsoft Business Framework. In het programma is vastgelegd dat Real Software al vroeg feedback zal geven en ertoe zal bijdragen dat het Microsoft Business Framework het grootste platform voor de ontwikkeling van zakelijke toepassingen blijft.

Real Software wil, door haar zakelijke vakkennis te combineren met de laatste nieuwe technologie, oplossingen bieden die haar klanten in staat stellen hun activiteiten te optimaliseren en te verbeteren. Het Microsoft Business Framework biedt ons de mogelijkheid onze productiviteit te vergroten en ons toe te leggen op de integratie van onze zakelijke kennis in onze toepassingen, zegt Wim De Waele, Chief Technology Officer van Real Software Group. Onze klanten zullen voordeel hebben bij oplossingen die beter zijn afgestemd op hun behoeften en tegelijkertijd - gerekend over de hele levensduur van de toepassing - minder kosten.

Microsoft waardeert de samenwerking met Real Software en haar toewijding aan het Microsoft ® Windows® platform. De deelname in het Early Adopter Program voor het Microsoft Business Framework is een nieuwe mijlpaal in onze relatie, zegt Laurent Delaporte, Vice-President of the Small and Mid-market Solutions and Partner group bij Microsoft EMEA. Het feit dat Real Software gekozen heeft voor deze nieuwe technologie, toont aan hoe waardevol ze is voor onafhankelijke softwareleveranciers die toepassingen ontwikkelen in verticale markten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:


- Dina Boschmans Real Software tel. +32 (0)3 290 23 11 gsm +32 (0)477 619 682
dina.boschmans@realsoftware.be
- Fréderic Leridon Microsoft fredleri@microsoft.com

Over Real Software

Real Software werd opgericht in 1986. In 2002 boekte de groep 179,6 miljoen euro omzet en een bedrijfswinst (EBIT) van 14 miljoen euro, wat overeenstemt met een EBIT-marge van 7,8 %. De groep Real Software stelt momenteel 1547 mensen te werk. Sinds 2002 is de organisatie van de groep gebaseerd op 4 afdelingen: Banken en verzekeringen, Industrie (vroeger Productie en onderhoud), Bedrijven en overheid en Kleinhandel. De groep biedt een volledig gamma softwarediensten aan: van de ontwikkeling en de implementatie van eigen producten, projecten op maat en outsourcing tot advies, implementatie en verkoop van producten van andere ondernemingen, zoals SAP, JD Edwards, Oracle, Microsoft Navision en Microsoft Axapta. De onderneming exporteert Belgische technologie naar een aantal landen, waaronder Luxemburg, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Zijn klantenportefeuille omvat bedrijven als Du Pont de Nemours, Carrefour, Johnson & Johnson, Merck Sharp & Dohme, Biogen, Renault, de Parijse Metro, TF1, EDF - Electricité de France, SNCF, PTT Post, NedCar, Philips, Bandag, Goodyear, KBC Bank en Fortis Bank. Meer informatie vindt u op www.realsoftwaregroup.com

Bron: Real Software
Provider: Euronext Brussels