Ingezonden persbericht

COLT Telecom en Lagarde Telecom schieten kerken te hulp

Amsterdam/Putten, 18 september 2003 ­ De kosten voor de kerktelefoon, sinds 90 jaar een begrip in Nederland, zijn dermate hoog geworden dat het aantal aansluitingen de afgelopen 4 jaar gehalveerd is. COLT Telecom heeft in nauwe samenwerking met Lagarde Telecom uit Putten een oplossing via 0900 nummers bedacht om deze ontwikkeling te stoppen.

Via de kerktelefoon kunnen ouderen en zieken kerkdiensten beluisteren. Het bestaande systeem is gebaseerd op verbindingen via een vaste lijn waarbij er in feite sprake is van een privé verbinding tussen woonhuis en kerk. Voor deze aansluiting betaalde de kerk tot 1999 circa 3 euro per aansluiting. Dit tarief is echter, onder druk van de OPTA, door KPN zodanig verhoogd dat de kosten door de kerken niet meer zijn op te brengen.

Het door COLT en Lagarde Telecom ontwikkelde Kerk Inluister Systeem (KIS) is een telefooncentrale die verbonden is met de geluidsinstallatie in de kerk. Via aangesloten telefoonlijnen bellen luisteraars via een speciaal 0900 nummer in en kunnen zij de dienst volgen. De kosten voor dit gesprek bedragen slechts enkele eurocenten per minuut waarvan COLT een gedeelte van de opbrengst weer terugschenkt aan de kerk. De aanschafkosten voor de centrale en infrastructuur zijn eenmalig. Het systeem kan hierdoor binnen een bepaalde tijd kostendekkend zijn. Initiatiefnemer Gerrit van Lagen van Lagarde Telecom zegt over deze oplossing: "Het was mij een doorn in het oog dat de kosten voor de kerktelefoon zo hoog werden en dat deze kosten voor de kerk niet meer op te brengen waren. Vanuit de kerk werd mij wel eens gevraagd om hier iets op te verzinnen. Samen met COLT Telecom, waarvoor wij als reseller optreden, zijn we op zoek gegaan naar een oplossing. De 0900 service van COLT bleek het meest geschikt en makkelijk te implementeren."

Channel Account Manager Wibo van der Meulen Kunée van COLT Telecom vult aan: "COLT Telecom is voor onze resellers niet alleen een leverancier maar ook een meedenkende partner. Toen we de vraag van Lagarde kregen zijn we hier samen direct mee aan de slag gegaan, ook omdat COLT het belang van een voorziening als kerktelefoon onderkent. We zijn daarom blij dat we een oplossing hebben kunnen bieden die voor de kerken ook financieel interessant is."

Over COLT
COLT Telecom Group plc is een vooraanstaande Europese aanbieder van zakelijke telecommunicatiediensten. COLT heeft meer dan 16.000 netwerk services en eBusiness klanten. Het bedrijf heeft een eigen 20.000 kilometer lang breedband glasvezelnetwerk dat meer dan 9.000 gebouwen verbindt in 32 steden in 13 landen. Het netwerk wordt ondersteund door 27 points of presence en 11 Internet Solution Centers. COLT biedt haar klanten, die te vinden zijn in alle sectoren van industrie, dienstverlening en overheid, hoogwaardige end-to-end netwerkbeveiliging, betrouwbaarheid en dienstverlening.

COLT Telecom Group staat genoteerd aan de London Stock Exchange (onder de naam CTM.L) en NASDAQ (onder de naam COLT). Informatie over COLT en haar producten en diensten is te vinden op het web onder www.colt-telecom.nl

Noot aan redacteur: COLT moet altijd in HOOFDLETTERS worden gespeld.

Handelsmerken
COLT is een geregistreerd handelsmerk.

Media
COLT Telecom
Brigitte Buijs
Manager Marketing Communications Benelux
+31-20-888 20 20
+31- 6- 55 38 60 10
brigitte.buijs@colt-telecom.nl

Lagarde Telecom
Gerrit van Lagen +31-342-37 57 57
Gerrit@lagarde.nl

Stefan de Krijger
PR Force Nederland
Breestraat 2 - D
1941 EJ Beverwijk
T. +31 (0) 251 - 211 322
F. +31 (0) 251 - 220 111
E. sdekrijger@prforce.nl
www.prforce.com