Ingezonden persbericht

Persbericht

TRANSFLOW en ISIS tekenen samenwerkingsovereenkomst voor integrale oplossing digitale bestemmingsplannen

Vianen, 18 september 2003 -- TRANSFLOW Nederland B.V. - toonaangevend op het gebied van Business Process Management, Logistiek en Records Management - en GIS-leverancier ISIS Benelux BV hebben hun succesvolle samenwerking kracht bijgezet door een officiële overeenkomst te tekenen. Deze overeenkomst behelst een gezamenlijke oplossing voor het maken, actualiseren en beheren van digitale bestemmingsplannen. De ondertekening vond plaats op de door ISIS georganiseerde GIS-dag op 3 september, waar alle belangrijke spelers op het gebied van GIS in Nederland aanwezig waren.

De samenwerkingsovereenkomst komt voort uit een succesvol project bij de gemeente Tytsjerksteradiel op het gebied van digitaal uitwisselbare ruimtelijke plannen (DURP). In de gezamenlijke ICT-oplossing van TRANSFLOW en ISIS zijn een geografisch informatiesysteem, een documentbeheersysteem en een werkstroombeheersysteem samengevoegd tot een integrale oplossing voor het digitaal maken, publiceren, opvragen en wijzigen van bestemmingsplannen. Met deze toepassing behoren verouderde plannen tot de verleden tijd en beschikken organisaties altijd over de juiste informatie, waardoor de inhoudelijke kwaliteit toeneemt. Het complexe proces rondom het vaststellen en actualiseren van ruimtelijke plannen wordt zo betrouwbaarder en beter beheersbaar.

Sybrand Jongejans, Managing Director bij TRANSFLOW, zegt: "Deze overeenkomst resulteert erin dat nu ook andere organisaties kunnen profiteren van onze gezamenlijke ICT-toepassing, die bij de gemeente Tytsjerksteradiel zeer succesvol is gebleken. Niet voor niks heeft Tytsjerksteradiel na een pilot besloten om met TRANSFLOW en ISIS in zee te gaan: de resultaten waren uitstekend. Ik verwacht dan ook dat onze samenwerking niet alleen voor TRANSFLOW en ISIS positief zal uitpakken, maar ook voor de markt."

ISIS verwacht van de samenwerking een extra stimulans in het succes voor haar applicatie voor digitale bestemmingsplannen ROPLAN en voor haar internet-GIS toepassing FLEXIWEB. Directeur Pim Groot: "FLEXIWEB is al het meest verkochte product in de Nederlandse gemeentemarkt, maar de integratie met de COSA productreeks maakt FLEXIWEB voor onze huidige en toekomstige klanten nog breder inzetbaar." Hij voegt daaraan toe: "Wij realiseren ons dat onze klanten veel waarde hechten aan het ter beschikking stellen van hoogwaardige informatie. Met TRANSFLOW hebben we een grote voorsprong kunnen realiseren."

Over TRANSFLOW Nederland B.V.
Als onderdeel van de internationale TRANSFLOW Groep realiseert de Nederlandse vestiging TRANSFLOW Nederland B.V. automatiseringsprojecten met haar gerenommeerde producten en diensten voor Business Process Management, Logistiek en Records Management. De COSA producten zijn sinds 1994 in Nederland geïmplementeerd bij toonaangevende klantorganisaties in het bank- en verzekeringswezen, de overheid en de industrie, waaronder Nationale Nederlanden, Van Lanschot Bankiers, Achmea Zilveren Kruis, KPN Telecom, het Ministerie van Defensie en de Belastingdienst. De COSA producten worden ook als OEM-modules geleverd en ingezet binnen organisaties. De internationale TRANSFLOW Groep is met circa 300 medewerkers werkzaam in meerdere Europese landen en heeft ook actieve partners in andere werelddelen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Keulen en daarnaast zijn er vestigingen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland. Meer informatie: www.transflow.nl / www.transflow.com .

Over ISIS Benelux BV:
ISIS Benelux BV heeft zich sinds haar oprichting in 1990 gespecialiseerd in Geografische Informatie Systemen (GIS), internettoepassingen en Computer Aided Design (CAD). De organisatie heeft zich doelgericht ontwikkeld tot één van de grootste leveranciers in Nederland van kennis, kunde, opleidingen en producten op deze specialistische automatiseringsgebieden. ISIS is actief bij gemeenten, ingenieursbureaus, de industrie en bij telecom- en energie-bedrijven. ISIS combineert consultancy met eigen Nederlandstalige software-producten voor pragmatische en vooruitstrevende oplossingen. Het ISIS OPLEIDINGS INSTITUUT verzorgt gebruiksgerichte opleidingen voor CAD en GIS, ook op HBO-niveau.

Contact:
TRANSFLOW Nederland B.V. ISIS Benelux BV
Havenweg 24 A Bijenstraat 11 4131 NM Vianen 4105 DX Culemborg Telefoon: 0347 - 324624 Telefoon: 0345 - 544 744 E-mail: vianen@transflow.com e-mail: isis@isis.nl Website: www.transflow.nl Website: www.isis.nl www.elckerlyk.nl


---

Voor redactionele informatie: (ref: Pb0703)

Influx PR - Frieda Zieleman, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn Telefoon: 055 - 366 30 34, e-mail: prinflux@cs.com, website: www.influx-pr.com