Politie Twente

Nagekomen persberichten Politie Twente

Van 18 september 2003

Rijden onder invloed

Dronken automobiliste moet rijbewijs inleveren

Enschede

Politieagenten controleerden donderdagmorgen 18 september omstreeks 08.40 uur een 57-jarige automobiliste uit Enschede. Omdat het vermoeden bestond dat zij onder invloed van alcohol verkeerde, werd zij aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau gaf een uitslag van 1,39 promille, waarop het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd. Verder kreeg de vrouw een rijverbod van 6 uren opgelegd en wordt proces-verbaal tegen haar opgemaakt. (bps: 03-123040)

Aanhouding wegens vervalsing

Man probeert nieuw rijbewijs aan te vragen met verblijfsdocument van een ander en wordt aangehouden

Denekamp

Donderdagmorgen 18 september werd in de Burgemeester Hoogklimmerstraat in Denekamp omstreeks 10.00 uur een 23-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden. De man was 10 september aan de balie in het gemeentehuis in Denekamp gekomen om een nieuw rijbewijs aan te vragen omdat hij zijn oude rijbewijs had verloren. Hij legitimeerde zich met een verblijfsdocument, vulde een aanvraagkaart in en gaf twee pasfoto's af. Hij zou donderdagmorgen 18 september terugkomen om alle verdere formaliteiten af te wikkelen. Een medewerker van de gemeente vroeg in de tussentijd de gegevens van zijn vorige aanvraag voor een rijbewijs op en zag dat beide foto's niet overeenkwamen. De man had zich gelegitimeerd met een verblijfsdocument van een ander en had bij de aanvraag een eigen pasfoto gevoegd. De politie werd ingelicht, die daarop de verdachte donderdagmorgen aanhield. Namens de gemeente Dinkelland werd inmiddels aangifte gedaan. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. De 23-jarige man komt uit China en verblijft illegaal in Nederland. Hij wordt aan de Vreemdelingendienst overgedragen.(bps: 03-123102)

Jongen valt van klimrek

12-jarige jongen raakt gewond na val van klimrek

Enschede

Een 12-jarige jongen uit Enschede raakte donderdagmiddag 18 september gewond doordat hij omstreeks 13.55 uur vanaf drie meter hoogte uit een klimrek was gevallen. Dit gebeurde op een speelplaats aan de Gerard Terborghstraat in Enschede. De jongen had pijn aan zijn ribben en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-123173)

Ageeth Doldersum:: 053-4555588

---- --