Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom (18/9)

Bergen op Zoom donderdag 18 september 2003

Snelheidscontrole

STEENBERGEN: Woensdagmiddag is een snelheidscontrole gehouden op de Steenbergseweg en de Burgemeester van Loonstraat. In totaal hebben 1150 bestuurders de controle gepasseerd. De hoogst gemeten snelheid bedraagt 76 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan. Het aantal overtreders bedraagt 67.

Politie treft hennepplanten aan

STEENBERGEN: In een achtertuin van een woning in Noorddonk hebben politieagenten donderdagmorgen 15 hennepplanten aangetroffen. De 49-jarige bewoner was op dat moment niet thuis en zal later worden verhoord. De planten zijn in beslag genomen.

Aanrijding met letsel

BERGEN OP ZOOM: In de Erasmuslaan heeft een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een personenauto en twee meisjes op de fiets. Een 45-jarige automobilist uit Bergen op Zoom reed de 15-jarige fietsers inwoners van Tholen en Huijbergen aan toen zij de rijbaan op kwamen rijden. Het tweetal maakte deel uit van een grote groep scholieren op de fiets. De meisjes zijn per ambulance naar ziekenhuis Lievensberg gebracht. Het meisje uit Tholen bleek een bekkenfractuur te hebben, terwijl de Huijbergse een zware hersenschudding heeft opgelopen. De politie stelt een onderzoek in.

Poging diefstal vrachtwagen

HOOGERHEIDE: Woensdagnacht is geprobeerd een vrachtwagen te stelen. De wagen stond in de Putseweg. De dader heeft een portier geforceerd om binnen te komen en geprobeerd het contactslot te verbreken.

Aanrijding met lichtgewonde

WOENSDRECHT: Een 16-jarige bromfietsbestuurder uit Oost-Souburg is woensdagochtend licht gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. De aanrijding vond plaats op de kruising Langeweg en de Reimerswaalweg. Een 42-jarige automobiliste uit Woensdrecht verleende geen voorrang. Door ambulancepersoneel is eerste hulp verleend aan de vrouw uit Oost-Soubourg.

Autodiefstal na inbraak

ROOSENDAAL: In de nacht van dinsdag op woensdag is inbraak gepleegd in een autobedrijf in de Belder. De dader heeft de poort van het terrein opengebroken en daarna de garagedeur geforceerd om binnen te komen. Uit de garage zijn er twee personenauto`s van het merk MG gestolen.

Inbraak in vrachtwagen

ROOSENDAAL: Dinsdagnacht is ingebroken in een vrachtauto die stond geparkeerd op een bedrijfsterrein in de Hoge Bergen. Het portierraam van de vrachtwagen is door de dader ingeslagen. Er is niets gestolen.

Winkeldief aangehouden

ROOSENDAAL: Woensdagmiddag is een 33-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. De man was door personeel van een supermarkt in de Rembrandgalerij op heterdaad betrapt. De Roosendaler had een aantal levensmidelen in zijn kleding verstopt. In afwachting van de komst van de politie is de man in een ruimte geplaatst. De man wist echter uit deze ruimte te ontsnappen. Door alert reageren van het personeel kon de man wederom worden overmeesterd. Na verhoor op het politiebureau is de man heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Snelheidscontrole

OUDENBOSCH: De politie heeft donderdagmiddag in de Bornhemweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 90 passanten reden er vier te hard. De hoogst gemeten snelheid bedraagt 92 km/u, terwijl 80 km/u is toegestaan. Tijdens de controle zijn ook twee automobilisten bekeurd die zonder gordel reden.

Controle schoolgaande jeugd

OUDENBOSCH: Donderdagmorgen heeft de politie een controle gehouden op het verkeersgedrag van scholieren in het kader van "We gaan weer naar school". Hierbij zijn 46 fietsers bekeurd omdat zij niet het verplichte fietspad gebruikte. De boete bedraagt 11,50.

Diefstal kentekenplaten

SINT WILLEBRORD: Woensdagnacht zijn in Den Elshout de kentekenplaten van een personenauto gestolen. Het kenteken is 80-LN-LZ.

Diefstal buitenlamp

SINT WILLEBRORD: Bij een woning in De Gagelrijzen is afgelopen dinsdagavond een klassieke buitenlantaarn gestolen. De lamp heeft een waarde van ongeveer 200, -

Aanrijding na vallende lading
SPRUNDEL: Een 20-jarige man uit Sint Willebrord is donderdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval in de Vosdonkseweg. De man kwam uit de richting Etten-Leur toen een vrachtwagen, bestuurd door een 48-jarige man uit Rucphen, hem tegemoet kwam rijden. Op het moment dat de vrachtwagen hem passeerde viel de lading, bestaande uit houten platen van de laadbak af en kwam voor hem op het wegdek terecht. De Willebrorders botste tegen de lading aan. Zijn personenauto was hierdoor dermate beschadigd dat hij bekneld kwam te zitten. De brandweer heeft hem uit de auto bevrijd. De auto is total loss.

Bron: Henk Snepvangers