Openbare Bibliotheek Oss

11 september 2003

Opening UITpunt Oss in Bibliotheek Oss:
Het volledig cultuur- en cursusaanbod van de Osse regio in één oogopslag

Donderdag 18 september 2003 om 16.00 uur wordt het UITpunt Oss officieel geopend in de bibliotheek. H. Boerboom, wethouder van cultuur van de gemeente Oss, verricht de openingshandeling. Theater Jaap zal de opening ludiek omkleden en leerlingen van Muzelinck verzorgen het muzikale gedeelte.
Op 21 september staan medewerkers van het UITpunt op Fantastival om zich aan het Osse regiopubliek bekend te maken.

Virtueel en fysiek
Vanaf 18 september kan iedereen terecht op de website van UITpunt Oss: www.uitinoss.nl. Alle informatie over kunst, cultuur en uitgaan in de regio Oss is hier te vinden. De online culturele agenda geeft een actueel overzicht van de activiteiten in de regio. Ook vindt men op de site adressen van culturele instellingen en amateurverenigingen, nieuws en informatie over cursussen. Regelmatig zijn er acties, zoals vrijkaartjes of kortingsbonnen.

Tevens is UITpunt Oss een fysieke, herkenbare plek in de bibliotheek. Er liggen folders, brochures en achtergrondinformatie van cursus- en culturele instellingen en bij de medewerkers kan advies worden ingewonnen. De site kan hier gratis geraadpleegd worden.

Provinciaal netwerk
UITpunt Oss is onderdeel van het Project UITpunten Brabant, dat in een tiental bibliotheken informatiepunten wil inrichten waar men alles kan vinden over kunst en cultuur. Het Project UITpunten werkt samen met het project UIT in Brabant, waarin de Provinciale Bibliotheek Centrale Noord-Brabant, het Brabants Bureau voor Toerisme en Omroep Brabant verenigd zijn. De initiatieven, die financieel ondersteund worden door de provincie, komen voort uit het Actieplan Cultuurbereik.

Bibliotheken zijn bezig zich te vernieuwen. Van uitleenbibliotheek willen zij een centrum worden van kennis en cultuur en mensen wegwijs maken in de overvloed van informatie. Het UITpunt is een informatiepunt voor en door de mensen, organisaties en instellingen in de Osse regio.