Gemeente Eindhoven

Persbericht: 17 september 2003, no. 165

Vernieuwde websites stadsdeelkantoren online

Donderdag 18 september opent wethouder Claassen de vernieuwde websites van de stadsdeelkantoren. Na het succes van de pilot Strijp heeft het bestuur het groene licht gegeven om voor de andere stadsdelen ook een doorstart te maken en een eigen plek op internet in te richten. Hierbij staat actualiteit op wijk en buurtniveau voorop.

Naast de actualiteit is veel informatie over het stadsdeel terug te vinden, zoals een overzicht van bewonersorganisaties per buurt, informatie over de leefbaarheidsteams, nieuws van de stadsdeelcommissie en een rubriek met veelgestelde vragen, tevens kunnen diverse aanvraagformulieren worden gedownload.

Samen werken aan informatie over het eigen stadsdeel Op de homepage is plek ingeruimd voor bewonersorganisaties die reeds een eigen site hebben. Groepen inwoners die ook een bewonerssite hebben ontwikkeld kunnen dat doorgeven aan het stadsdeelkantoor voor vermelding in deze rubriek.
Als bewonersorganisaties plannen hebben om iets te organiseren in hun wijk, dan kan dat ook worden gemeld bij het stadsdeelkantoor. In de rubriek actueel kan daaraan aandacht worden geschonken. De internetsites van het stadsdeelkantoren gaan pas leven als gemeente en inwoners elkaar daar weten te vinden.

De adressen van de vernieuwde sites zijn:
www.eindhoven.nl/gestel
www.eindhoven.nl/stratum
www.eindhoven.nl/tongelre
www.eindhoven.nl/woensel-zuid
www.eindhoven.nl/woensel-noord
www.eindhoven.nl/strijp (of www.strijpweb.nl)

© 2003 Gemeente Eindhoven