NED. KANKERBESTRIJDING-KWF

Aankondiging: Manifestatie 'Kanker in Beeld'

AANKONDIGING

'Leven met kanker' door patiënten en hun naasten verbeeld, verwoord en in muziek gevat, een samenwerkingsproject van de Stichting Kanker in Beeld en de Nederlandse Kankerbestrijding/
Koningin Wilhelmina Fonds (KWF). Tentoonstelling, uitvoeringen, workshops.
19 september t/m 14 oktober 2003
Oude Kerk, Oudekerksplein te Amsterdam
Openingstijden: maandag t/m zaterdag 11.00 tot 17.00 uur, zondag 13.00 tot 17.00 uur.
Toegang 5,00 Euro.
De Oude Kerk ligt op 10 minuten lopen van (de parkeergarage bij) het Centraal Station.
Voor informatie zie www.kankerinbeeld.nl, www.kankerbestrijding.nl of www.oudekerk.nl.

Toelichting
De manifestatie 'Kanker in Beeld' laat voorbeelden zien van creatieve verwerking van de confrontatie met kanker. Er is een permanente tentoonstelling van schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerk, objecten, fotowerk, film, video, keramiek en gedichten. Daarnaast is er een wisselend programma met uitvoeringen van muziek, theater, dans en poëzie.
Alle werken en bijdragen zijn van mensen die persoonlijk of van nabij met kanker te maken hebben (gehad). Aan de manifestatie doen meer dan tachtig exposanten en tientallen uitvoerenden mee. De meeste deelnemers komen uit Nederland, maar daarnaast ook uit België, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Finland. Gedurende de manifestatie kunnen patiënten, naasten en hulpverleners deelnemen aan workshops elders in Amsterdam. Voor kinderen zijn er workshops in de Oude Kerk.
Ter gelegenheid van de manifestatie verschijnt het boek 'Kanker in Beeld' met circa 110 full- colour afbeeldingen van het creatieve werk van de tentoonstelling, gedichten, achtergrond- artikelen en een CD met muziek van de manifestatie. De eerste manifestatie 'Kanker in Beeld' vond plaats in 1998. Deze trok grote belangstelling bij zowel patiënten, naasten en zorgverleners als bij publiek en de media. Daarom is besloten de manifestatie elke vijf jaar te organiseren.


----Mededeling voor de pers,