Provincie Zuid-Holland

Persbericht

15-09-2003
Provincie Zuid-Holland
reikt Zuid-Hollandse vormgevingsprijs 2003 uit

Gedeputeerde kunst en cultuur F.D. (Erik) van Heijningen reikt op 19 september om 16.00 uur de Zuid-Hollandse Vormgeverprijs uit. De jury van de Zuid-Hollandse Vormgeverprijs 2003 heeft namens de provincie Zuid-Holland twaalf vormgevers genomineerd. Het is dit jaar de 12e keer dat de provincie de stimuleringsprijs uitreikt aan veelbelovende vormgevers. De winnaars uit de drie categorieën krijgen elk een geldbedrag van 2.500,-. Bovendien mogen alle genomineerden hun werk van 6 tot 28 september tentoonstellen.

Alle net afgestudeerde vormgevers aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en de Willem de Kooning Academie in Rotterdam doen mee voor de nominatie. De twaalf genomineerde vormgevers mogen hun werk exposeren. Deze expositie heet Omhoog, hier springt het werk van de vormgevers er bovenuit. Van 6 tot en met 28 september kan daarom in de Korenbeurs in Schiedam het werk vanaf een trampoline worden bekeken.
De bezoekers van de tentoonstelling kunnen ook zelf een stem uitbrengen. Zo wordt bekend welk ontwerp het mooist wordt bevonden door het publiek. Dit jaar wordt er naar aanleiding daarvan een publieksprijs uitgereikt. Twee van de genomineerden winnen daarbij ook nog een schetsopdracht van de gemeente Schiedam en de provincie Zuid-Holland. Na voltooiing van de schetsopdracht ontvangen zij 2.000,- honorarium.

De genomineerden voor 2003 zijn voor de categorieën: architectonische vormgeving:
Friso Leeflang
Astra Loning
Gabrielle Nieuwland

visuele communicatie:
Jouke Bos
Nickel van Duijvenboden
Stefanie Grätz
Albert Hogeweg
Wouter Kok
Salome Mhango

mode- en textiele vormgeving:
Eli den Hartog
Martine Viergever
Celie Yildiz

De jury bestaat uit Jan Konings van Buro Schie uit Rotterdam, Miquel Gori van ontwerpburo Solar Initiative uit Amsterdam, Theo Audenaerd, beeldredacteur van Volkskrant Magazine en Helene de Vos van Modelabel Stills.