Gemeente Voorburg-Leidschendam


Vrijdag 19 september? Op de fiets naar het werk!

Tijdens de landelijke duurzame mobiliteitsweek heeft vrijdag 19 september als thema ´fiets naar je werk, groen licht voor de fietser´. De gemeente Leidschendam-Voorburg doet aan deze duurzame actiedag mee; medewerkers en bestuurders zullen die dag zoveel mogelijk gebruik maken van de fiets als vervoermiddel voor het woon-werkverkeer en voor dienstreizen.

Novib
De themadag sluit goed aan bij de fietsactie van de gemeente die in mei is gestart en die loopt tot en met oktober van dit jaar. Medewerkers van de gemeente willen in deze periode meer dan 27.000 fietskilometers afleggen, tien procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Als zij daarin slagen krijgt een ontwikkelingsproject van de Novib in Ethiopië een bijdrage van 500 euro.

Tussenstand
Het aantal deelnemers aan de gemeentelijke fietsactie is dit jaar bijna verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Fietsen voor een goed doel heeft de medewerkers kennelijk aangesproken. Het aantal gefietste kilometers tot half september is 24.617. De streefafstand van 27.000 kilometer komt langzaam in zicht.