Gemeente Dalfsen

17-09-2003

Actiedag 'DALFSEN SCHOON'

Dalfsen - De gemeente Dalfsen organiseert vrijdag 19 september een actiedag 'DALFSEN SCHOON'. Onder leiding van de wijkteams gaan Burgemeester en Wethouders, samen met raadsleden en inwoners op stap om voorop te gaan bij deze actie. De deelnemers (ruim 300) gaan met vuilniszakken en prikstokken op pad om de probleemplekken in de gemeente schoon te maken. Het bestuur wil op deze manier de aandacht vestigen op de zwerfvuil en de problematiek van het wildplakken. De actiedag start vrijdag 19 september om 9.00 uur bij de gemeentewerven in de verschillende kernen van de gemeente Dalfsen.

Dalfsen is een prachtige gemeente. De kernen en het platteland zijn de moeite van een bezoek waard. De inwoners en de medewerkers van de gemeente Dalfsen besteden daar veel aandacht aan. Toch krijgt de gemeente nogal eens opmerkingen over het afval dat sommigen zomaar laten slingeren. Ook bij de bespreking van de nota 'Normen en Waarden' kwam naar voren dat het de moeite waard is extra de aandacht te vestigen op dit probleem.

Het gemeentebestuur geeft vrijdag 19 september zelf actief het goede voorbeeld bij de schoonmaakactie en wil de bevolking betrekken bij het schoon houden van de gemeente Dalfsen.

Naast het bestuur van de gemeente Dalfsen zijn bij de actiedag betrokken:

* Plaatselijke Belangen

Pb Lemelerveld-Dalmsholte
Pb Nieuwleusen
Pb Oudleusen
Pb Hoonhorst
Pb Hessum-Vennenberg-Rechteren

* Scholen

Ds. O.S. Cazemierschool
De Regenboogschool
H. Hart van Jezus
Heideparkschool

* ROVA

* Woonstichting Vechthorst

* Visvereniging Bellingeweer

* Ambtenaren gemeente Dalfsen

* Provincie Overijssel

* Larcom

* Servicepunt Milieuhandhaving Overijssel
* Politie Dalfsen

* Dalfser Vrouwenraad

Om samen deze dag tot een succes te maken zorgen de wijkteams in overleg met ROVA voor de nodige voorbereidingen. De bermen worden van te voren geklepeld en er liggen papierknijpers, vuilniszakken, veiligheidshesjes en handschoenen voor de deelnemers klaar. De ROVA verricht op deze dag groot onderhoud aan de glasbakken.

Ook na de actiedag blijft de aandacht gevestigd op het zwerfvuilprobleem. In navolging op de notitie zwerfafval wordt er een concreet actieplan opgesteld. Dit actieplan, voor 2004 en volgende jaren, wordt in december ter vaststelling aan burgemeester en wethouders voorgelegd.

De actiedag gaat om 09.00 uur van start bij de gemeentewerven in de gemeente en eindigt rond 12.30 uur met een gezamenlijke lunch in de gemeentewerf van Dalfsen.

Meer informatie is te vinden op: www.nederlandschoon.nl