Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

EnergyAlert speelt in op chaos energiemarkt

Nieuw initiatief Ceelie Management Consultants bv en Oblivion bv maakt energienota weer controleerbaar

Apeldoorn, 19 september 2003 Het wordt voor organisaties steeds gecompliceerder om gegevens omtrent de energiehuishouding (gas, water en energie) te controleren. Terwijl dit in de praktijk vaak kan leiden tot aanzienlijke besparingen. Om inzicht te krijgen in het normverbruik, het werkelijke verbruik en de energienota's hebben Oblivion, Nederlands adviesbureau in internettechnologie, en Ceelie Management Consultants, onafhankelijk adviesbureau op het terrein van energiebesparing, een nieuw product ontwikkeld: EnergyAlert. Gebruikers zijn hiermee verzekerd van een optimale energieportefeuille, zowel voor wat betreft de kosten als het gebruik.

Er schort het nodige aan de procedures en facturatie van energieleveranciers naar hun klanten. In sommige situaties bevatten 20 tot zelfs 50% van de energienota's fouten. En bijna altijd in het nadeel van de klant. Met EnergyAlert kan een organisatie meer controle krijgen over het zakelijke energiegebruik en de bijbehorende kosten. De meetgegevens kunnen op ieder gewenst moment automatisch worden verzameld zodat de organisatie steeds kan beschikken over de meest recente energiegevens. Tevens wordt de gebruiker op tijd gewaarschuwd als contracten verlengd moeten worden of als er afwijkingen zijn ontstaan, aldus Ton Ceelie, directeur Ceelie Management Consultants.

Met EnergyAlert spelen wij duidelijk in op de behoefte uit de markt. Onduidelijkheden in nota s, fouten en afwijkingen komen steeds vaker voor door het switchen van leverancier en de overnames van kleinere energieleveranciers. Met de maandelijkse EnergyAlert-rapportages krijgen organisaties inzicht in het verbruik en de afwijkingen, maar ook in trends, prognoses voor de toekomst en vergelijkingen met het verleden. Daarnaast kunnen per afdeling verschillende rapportages opgesteld worden, bijvoorbeeld een financieel rapport per kwartaal voor de financiële afdeling en een maandelijks productierapport voor de productie afdeling, aldus Eric Carbijn, directeur Oblivion.

EnergyAlert staat voor een complete dienstverlening; van energie-inkoop, contractmanagement en factuurcontrole, energiegebruikregistraties, beoordelingen en bewakingen tot de energierapportages. EnergyAlert is met name interessant voor groot zakelijke gebruikers zoals fabrieken, koelhuizen, garagebedrijven, grotere kantoorcomplexen met meer dan 100 medewerkers en organisaties met meerdere vestigingen. EnergyAlert is volledig op internettechnologie gebaseerd en wordt op basis van een ASP-model aangeboden. Meer informatie vindt u op www.energyalert.nl.

Over Oblivion

Oblivion is een leverancier van op maat gesneden internettechnologie oplossingen van concept tot realisatie. Het bedrijf biedt strategische oplossingen aan de hand van de aspecten Techniek, Interactie, Communicatie en Beveiliging. Door kennis over deze vier gebieden samen te voegen, kan de toegevoegde waarde van internet gerelateerde projecten zich ten volste ontwikkelen. Het op maat gesneden advies en daaruit vloeiende oplossingen leiden tot optimalisering van businessprocessen en concrete resultaten. Oblivion zoekt hierbij naar optimale oplossingen binnen de gestelde tijd, budget en specificaties. Zo komt Oblivion tot een totaalconcept dat ze vervolgens, database- en platformonafhankelijk, met behulp van hightech systemen uit kan voeren. Klanten van Oblivion zijn onder meer: Wolters Kluwer, Tele 2, De ABN AMRO bank, Mitsubishi HE, HMG / IP, Young Executive Recruitment en StayOkay. Meer informatie over Oblivion is te vinden op www.oblivion.nl.

Over Ceelie Management Consultants

Ceelie Management Consultants (CMC) is een onafhankelijk adviesbureau op het terrein van energiebesparing. CMC biedt een totaalpakket van diensten aan: van energie-inkoop, via energiezorg naar energiebesparing. Dit krijgt vorm door middel van energiezorg en energiebesparingplannen voor bedrijven en instellingen. Andere hoofdactiviteiten zijn het trainen en begeleiden van energiecoördinatoren en managers, het analyseren van energiecontracten, het voeren van (inkoop-) onderhandelingen met energieleveranciers en het beheer van energiecontracten. Klanten van Ceelie Management Consultants zijn: Ministerie van Defensie, Ministerie van VROM, Buitenlandse Zaken, Nekovri, Vleesverwerkende industrie, de grafische sector e.d. Meer informatie over Ceelie Management Consultants vindt u op www.ceelie.nl.



Ingezonden persbericht