Gemeente Voorschoten

Persberichten - Wessie gepresenteerd op vrijwilligersmarkt Uitgebracht op: vrijdag 19 september 2003

Wijkinbreker Wessie is 13 september 2003 voor het eerst aan de Voorschotense bevolking voorgesteld op de Vrijwilligersmarkt tijdens het Weekend van Voorschoten. De gemeente Voorschoten heeft samen met politie Voorschoten een kraam en een informatietent ingericht op de Voorstraat met nadere informatie.

Tijdens het Weekend van Voorschoten is het startsein gegeven van het project Wessie. Doel van dit project is om het Voorschotense woningbestand te beveiligen tegen inbreker. Hiervoor staat de fictieve wijkinbreker Wessie symbool. Wessie wijst bewoners, als stripfiguur, op de mogelijkheden die hij ziet om in te breken. Een eerste concrete stap is dan ook woningen te voorzien van hang- en sluitwerk volgens de normen van het politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). De gemeente Voorschoten is trekker van het project, met medewerking van politie Voorschoten, woningcorporaties Zijl en Vliet en Woonzorg Nederland.

In Leiden is het Wessieproject een groot succes geworden. Door de beveiliging van de woningen is het aantal inbraken daar aanzienlijk teruggelopen, nam het gevoel van onveiligheid af en werden wijken minder interessant voor inbrekers. Daarom heeft de gemeente Voorschoten besloten ook hier met Wessie te starten.

In de periode 2003-2007 zal een team, samengesteld uit vertegenwoordigers van de participanten, alle huisadressen in Voorschoten bezoeken. Daarbij krijgt iedere bewoner de mogelijkheid een persoonlijk inbraakpreventieadvies in te winnen bij een gecertificeerd bedrijf, dat de woning beveiligt volgens de normen van het Politiekeurmerk (PKVW).

Na het Weekend van Voorschoten wordt met de uitvoering van het project gestart. In de pers wordt in de komende tijd regelmatig verslag van het project gedaan. Daarbij wordt aangegeven welke wijk het Wessie-team gaat bezoeken.


- einde bericht -