Gemeente Leiden

Grote vrijwilligersmarkt op 20 september

Leiden lokt vrijwilligers met VIP-treatment

Publicatiedatum: 18 september 2003

Leiden pakt de werving van nieuwe vrijwilligers dit jaar groots aan! Op initiatief van WAVeS, het Steunpunt Vrijwilligerswerk van de Leidse Welzijnsorganisatie, gaat op de vrijwilligers-informatiemarkt van 20 september een ludieke campagne van start. Onder het motto 'wie meedoet wint' maken nieuwe vrijwilligers kans op een VIP-treatment. De gemeente Leiden subsidieert WAVeS voor deze promotiecampagne, omdat de hele stad hiervan profiteert.

CULTUUR EN EDUCATIE - WAVeS en gemeente beschouwen vrijwilligers als Very Important People. Wie zich gedurende de campagneperiode (uiterlijk 20 oktober) als vrijwilliger inschrijft, maakt daarom kans op een VIP-behandeling. Er zijn drie hoofdprijzen te vergeven aan nieuwe vrijwilligers: een dag lang een butler die je in de watten legt, een dag lang een limo met chauffeur en een jaar lang iedere week een verse bos bloemen. Alle nieuwe vrijwilligers krijgen in elk geval bij de afsluiting van de campagne een bos bloemen.

Het Leidse bedrijfsleven sponsort de VIP-prijzen. Ook mensen die zich eerder dit jaar als vrijwilliger hebben aangemeld, kunnen meedingen naar de VIP-prijzen.

Vrijwilligers gezocht

De vrijwilligersinformatiemarkt vindt plaats op zaterdag 20 september van 12.00 tot 16.00 uur
op de Beestenmarkt

Gratis workshops

De spectaculaire start van de VIP-campagne is niet de enige bezienswaardigheid tijdens de vrijwilligersmarkt. Er is van alles te beleven. De feestelijke opening is om 12.00 uur en wordt uitgevoerd door wethouder Hans Buijing. Op de markt zelf laten meer dan vijftig vrijwilligersorganisaties zien wat zij doen en waar zij vrijwilligers voor nodig hebben.

Bovendien worden er acht gratis workshops gegeven voor vrijwilligers(organisaties). Daarnaast zijn er diverse presentaties: een demonstratie van de Leidse Reddingsbrigade in het water bij de Beestenmarkt, een optreden van het koor 'Er welt een Traan', zestigerjaren band 'de Jesdancers' die een demonstratie rolstoeldansen geeft, dichters die voordragen en nog veel meer. Voor de kinderen vertonen de clowns Massie en Zassie hun kunsten.

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk hoopt dat er op 20 september vele mensen de markt bezoeken en zich opgeven als vrijwilliger. Deze vrijwilligers krijgen in ieder geval die middag een gratis rondvaart aangeboden door de Stichting Stadsparkeerplan Leiden.

Vrijwilligersbloed?

Leiden heeft de primeur met een online vrijwilligerstest op de speciale campagnesite wiemeedoetwint.nl Belangstellenden kunnen daar nagaan of ze vrijwilligersbloed hebben. De test, ontwikkeld door het NIZW in samenwerking met WAVeS, biedt de aspirant-vrijwilliger inzicht in zijn of haar persoonlijkheid en adviseert bij welke organisaties passend werk te vinden is. De website gaat op 20 september online.

Deze pagina is gewijzigd op 18 september 2003