Gemeente Leiden

Grote zonnebloemen in de wijken Maredorp en de Camp

Publicatiedatum: 18 september 2003

Hoogste zonnebloem

Een van de twee hoogste
zonnebloemen. Foto: Jaap Moggré

MILIEU EN BEHEER - Vier meter en zestien centimeter. Zo groot zijn de twee winnende zonnebloemen van de zonnebloemwedstrijd in de wijken Maredorp en De Camp.

Afgelopen maart heeft de buurtvereniging Maredorp/De Camp via de wijkkrant De Marepost huis-aan-huis zonnebloemzaad verspreid met het verzoek om dit te zaaien. Het doel was om een fleurige wijk te creëren. Veel bewoners hebben gehoor gegeven aan deze oproep. Afgelopen juni kreeg dit verzoek een vervolg: in De Marepost kondigde de buurtvereniging een zonnebloemwedstrijd aan. Het was een spannende wedstrijd die uiteindelijk twee winnaars met groene vingers heeft opgeleverd. Een van de bloemen is te bewonderen aan de Oude Rijn. De andere pronkt in een achtertuin van de Hekkensteeg. De winnaars zijn blijgemaakt met een cadeaubon voor planten of bloemen.

Bewoners van Slaaghwijk en Binnenstad-Noord hebben de afgelopen maanden plannen gemaakt om hun wijk mooier en veiliger te maken. Deze plannen worden samen met de gemeente uitgevoerd. U kunt regelmatig in de Stadskrant lezen welke plannen van bewoners al zijn uitgevoerd en welke op korte termijn op stapel staan.

Voor meer informatie over deze projecten of over Onze Buurt aan Zet, kunt schrijven of mailen naar het secretariaat van OBAZ, t.a.v. L. Gommans, Postbus 9100, 2300 PC Leiden, e-mail: OBAZ@leiden.nl

Deze pagina is gewijzigd op 19-09-2003