FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten presenteert verlofkoffer

Vrijdag heeft FNV Bondgenoten haar voorstellen voor het arbeidsvoorwaardenbeleid voor 2004 gepresenteerd. Een van de voorstellen die FNV Bondgenoten - in samenwerking met de vakcentrale FNV - lanceert is het voorstel voor een geïntegreerde regeling voor levensloop en prepensioen; de 'verlofkoffer'.
De deze week bekend gemaakte kabinetsplannen zijn ook van invloed op de komende CAO-onderhandelingen. De eerste signalen wijzen er niet op dat er met het huidige kabinet een aanvaardbaar Najaarsakkoord kan worden afgesproken. Dat is alleen mogelijk als er substantiële afspraken gemaakt kunnen worden over: VUT/prepensioen, levensloop, ziektekosten en de sociale zekerheid (WW, WAO, bijstand en koppeling).

De verlofkoffer
FNV Bondgenoten introduceert in haar arbeidsvoorwaardenbeleid de 'verlofkoffer'. Samen met de vakcentrale FNV heeft FNV Bondgenoten dit idee verder uitgewerkt. Bij de verlofkoffer gaat het om het combineren van levensloop en pensioen. Het gaat om een geïntegreerde regeling waarin mensen tijd en geld kunnen sparen met als doel om op een later, individueel te kiezen, tijdstip, volledig of in deeltijd, verlof op te kunnen nemen met (gedeeltelijk) behoud van inkomen. Dat kan gaan om prepensioen of tussentijds verlof t.b.v. zorg, studie, tijd voor je zelf, het opstarten van een eigen zaak, vrijwilligerswerk, enzovoorts. De verlofkoffer maakt voor de individuele werknemer de combinaties en overgangen tussen arbeid en andere (niet betaalde) activiteiten, zoals zorg, leren, vrije tijd, enzovoorts beter mogelijk. De verlofkoffer moet het voor werknemers mogelijk maken naar eigen keuze op enig moment in de levensloop korter (of helemaal niet) te werken. Sparen voor langdurig (deeltijd) verlof is voor veel werknemers net zo belangrijk als sparen voor prepensioen. FNV Bondgenoten vindt dat verlofsparen zowel via de fiscus als bij het heffen van Sociale Verzekerings-premies onder hetzelfde regime moet vallen als het prepensioensparen nu (nog). De verlofkoffer is gebaseerd op een integraal fiscaal kader dat fiscaal gefaciliteerd sparen van tijd en geld voor alle werknemers mogelijk maakt. Mogelijke bronnen voor de verlofkoffer zijn: overwerk (tijd en geld), vakantiedagen, ADV dagen, inkomen en prepensioenrechten. De verlofkoffer creëert extra mogelijkheden om perioden van onbetaald verlof of tijdelijk minder werken financieel te overbruggen. Via de cao kan de wettelijke regeling worden aangevuld en uitgebreid. De individuele werknemer beslist over het gebruik, tijdstip en doel.

Vakbondscontributie in de CAO
FNV Bondgenoten zal het komende cao-seizoen ook inzetten op het verlagen van de financiele drempel voor het lidmaatschap. Dat wil de bond onder meer bereiken door het omlaag brengen van de vakbondscontributie door de werkgever de contributie geheel of gedeeltelijk te laten vergoeden. Er zal in dit kader niet worden ingezet op een collectieve vorm van contributiebetaling door de werkgever maar op een geheel of gedeeltelijke terugbetaling aan een vakbondslid na overlegging van een betalingsbewijs door de werknemer. Dat kan bijvoorbeeld door de vakbondscontributie in de cao à la carte op te nemen. Naast de bekende doelen als PC privé en extra verlof wordt de vakbondscontributie als doel opgenomen. Feitelijk wordt hierdoor de kostprijs (als gevolg van het bruto-netto traject) van de contributie verlaagd. Ook met een dergelijke 'ingreep' kan de drempel tot het lidmaatschap worden verlaagd.

Loon
Eerder deze week maakte de FNV al bekend voor 2004 een structurele looneis van maximaal 1,25% te eisen. Boven op die 1,25% zal tenminste 2,75% van de onderhandelingsruimte (in totaal 4%) worden aangewend voor investeringen in andere arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden (bijvoorbeeld voor pensioen). Daar waar aantoonbaar meer ruimte aanwezig is kan dat ook meer zijn.

Meer informatie:
Ingrid van den Berg, voorlichter FNV Bondgenoten,
030-2738478 of 06- 51405832

19 sep 03 13:49