ADO Den Haag

PERSMEDEDELING

Den Haag, vrijdag 19 september 2003

T.a.v. de sportredactie

ADO Den Haag gaat samenwerkingsverband aan met de Mondriaan Onderwijsgroep

ADO Den Haag is een samenwerkingverband aangegaan met de Haagse Mondriaan Onderwijsgroep. Tijdens thuiswedstrijden van ADO Den Haag wordt een aantal studenten ingezet voor diverse taken. Studenten van de opleiding Facilitaire Dienstverlening van het college horeca en toerisme worden ingezet voor onder meer de plaatsaanwijzing op de tribunes en kaartverkoop aan de kassa's. Daarnaast bekijkt ADO Den Haag met de Mondriaan Onderwijsgroep hoe binnen de opleiding Veiligheid studenten kunnen worden ingezet bij wedstrijden van ADO Den Haag, alles ter voorbereiding op de toekomstige werkzaamheden van bijvoorbeeld een beveiligingsmedewerker.

Tijdens de eerste thuiswedstrijden tegen FC Utrecht en FC Volendam werden per wedstrijd 25 derdejaars studenten ingezet. Vanaf de thuiswedstrijd tegen RBC Roosendaal zal het om circa 45 studenten gaan.

De studenten, die gemiddeld een tot twee keer worden ingezet bij een thuiswedstrijd, krijgen o.a. studiepunten voor de activiteiten die zij verrichten. Maar tevens doen zij praktische ervaring op met het organiseren van evenementen. Uiteindelijk zal het samenwerkingsverband tot een structurele uitwisseling moeten leiden, waarbij bijvoorbeeld in het nieuwe stadion ook vaste stageplekken kunnen worden ingevuld door studenten van de Mondriaan Onderwijsgroep.

Algemeen directeur Robert Langenbach: "Wij vinden dit een uitstekend initiatief. ADO Den Haag profiteert op deze manier van het enthousiasme en de kennis van studenten die zich bekwamen op wat voor ons belangrijke onderdelen van de wedstrijdorganisatie zijn. Het vormt voor ons ook een kans om meer aandacht te besteden aan de ontvangst van de bezoekers van het stadion om zo het begrip gastvrijheid verder vorm te geven. Tenslotte biedt het ADO Den Haag de kans in contact te komen met talenten die zich na een paar wedstrijden wellicht vaker willen inzetten bij onze thuiswedstrijden."

Voorzitter directie college horeca en toerisme Harry de Bruijn: "De Mondriaan Onderwijsgroep en ADO Den Haag hebben beiden ambitieuze toekomstplannen. Bovendien zijn wij bereid om in elkaar te investeren. Daarbij staan enthousiasme en professionaliteit centraal."

Met vriendelijke groet,

Mark Jansen
PR & Communicatie
ADO Den Haag
PB 32400
2503 AC Den Haag

T: +31 (0)70 - 30 54 507
F: +31 (0)70 - 30 54 599
M: +31 (0)6 - 188 17 396
E: m.jansen@adodenhaag.nl
I: www.adodenhaag.nl