Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf


Datum Vrijdag  19 september 2003                                     
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       

Regionaal Persbericht



District Stad Nijmegen


Fietsendief aangehouden

Een 46-jarige Nijmeegse wilde gisteravond haar fiets pakken die in de fietsenstalling aan het Geert Groteplein had gestald. Daar zag zij een onbekende man aan haar fiets prutsen. Toen zij de man aansprak ging hij er vandoor maar werd tegengehouden door een portier van het Radboud. Deze hield de man aan en droeg hem over aan de inmiddels gewaarschuwde politie. De man werd ingesloten. Het betreft een 26-jarige Nijmegenaar.


Aanranding

Terwijl een 15-jarige Nijmeegse donderdagmiddag over het bospad langs de Van Schuylenburgweg fietste werd zij gepasseerd door een man op een bromfiets. In het voorbijrijden greep de man haar bij haar borst. De man reed vervolgens door. De 15-jarige deed aangifte.


Mishandeling

Een 34-jarige Nijmegenaar deed aangifte van mishandeling. De man stond op de Jacob van Campenstraat met een bekende te praten toen een voorbijganger hem een vuistslag in zijn gezicht gaf. De reden daarvoor is onbekend. De 34-jarige liep daardoor een blauw oog en een wond aan z'n wenkbrauw op.


Inbraak in winkel

Afgelopen nacht is ingebroken in een winkel aan de Daalseweg. Het rolluik van de winkel was omhoog geduwd en vervolgens had men een ruit naast de toegangsdeur ingeslagen. Uit de winkel werd de kassalade weggenomen.


Beroving

Een 14-jarige Nijmegenaar is gistermiddag op de Waldeck Pyrmontsingel van zijn portemonnee beroofd. De jongen was al vanaf de Ziekerstraat lastig gevallen door een groepje van drie jongens op twee fietsen. Op de Waldeck Pyrmontsingel werd hij tot stoppen gedwongen. Eén van de jongens pakte daarop de portemonnee uit zijn broekzak. Daarop vluchtten de drie in de richting van de Coehoornstraat.


Inbraak in bedrijf

Uit een bedrijf aan het Korenpad zijn afgelopen nacht een zaagmachine en een radio gestolen. Men kwam het pand binnen door een ruit te vernielen.



District Tweestromenland


Malden - woninginbraak

Donderdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Hooischelf in Malden. Een schuifraam aan de achterzijde was geforceerd. De hele woning is doorzocht. De 51-jarige bewoner mist een geldbedrag.


Millingen a/d Rijn - aanrijding met letsel

Donderdagmiddag vond een aanrijding plaats op de Herbaan in Millingen a/d Rijn. Een 14-jarig meisje uit Keeken (D) reed vanaf de Paulus Potterstraat zonder goed op te letten de Heerbaan op. Een 35-jarige automobilist uit Millingen kon haar niet meer ontwijken. Het meisje is met onbekend letsel overgebracht naar het UMC St. Radboud.



District De Waarden


Culemborg - brand in schuur

Gisteravond, rond 23.30 uur ontstond brand in een schuur bij een woning aan de Van Hogendorpstraat. Het schuurtje brandde geheel uit. Ook een naastgelegen schuur liep forse schade op. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak.


Tiel - tankstation geramd met sjofel

Onbekenden hebben afgelopen nacht de muur van een tankstation aan de Nieuwe Tielseweg met een sjofel geramd. Daardoor ontstond een gat in de muur. Waarschijnlijk is men niet in het pand geweest. Er wordt niets vermist. De sjofel bleek kort daarvoor te zijn gestolen vanaf een bouwterrein aan de Teisterbantlaan.


Heerewaarden - gestolen auto

Vanaf de Maasdijk in Heerewaarden is gisteravond een blauw/groene Volkswagen Tranporter gestolen. De 36-jarige eigenaar had de auto met draaiende motor geparkeerd omdat de accu opgeladen moest worden. Even later hoorde hij een auto wegrijden. Toen hij ging kijken bleek de Volkswagen verdwenen te zijn.


Kesteren - bromfietser gevallen

Een 19-jarige bromfietser uit Lienden is gisteravond op de Hoofdstraat in Kesteren ten val gekomen. Vermoedelijk heeft hij bij een verkeersdrempel de macht over het stuur verloren. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het Rivierenland ziekenhuis.



Oplichter actief

Bij de politie zijn de afgelopen week diverse meldingen binnen gekomen dat een man bij voornamelijk bejaarde mensen aanbelt en vraagt om bankpasjes met pincode. De man doet zich daarbij voor als medewerker van een bank of van het ziekenfonds. Bij een vrouw uit Ochten lukte het om het bankpasje met de pincode mee te nemen. Kort daarop werd er geld van haar rekening gehaald. Ook uit Tiel en Druten zijn meldingen binnengekomen. In alle gevallen is sprake van een keurig geklede man met kort kroeshaar, leeftijd 40 a 45 jaar. De man heeft altijd een aktetas bij zich. Of het in alle gevallen gaat om dezelfde dader is niet bekend.

De politie adviseert dringend om nooit bank- en giropassen aan vreemden af te geven en zeker niet de pincode te noemen. Medewerkers van banken zullen ook nooit om de pincode vragen. Tevens worden mensen verzocht om, als zij op deze manier benaderd worden, direct de politie te bellen.




Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --