Digitale Gemeente Houten

Nieuwe zuidelijke Rondweg officieël geopend

vrijdag 19 september 2003 - Door: Ed Plekkenpol

Autocoureur Jan Lammers van het raceteam "Racing For Holland" heeft vrijdagmiddag, rijdend in een Ferrari door een van de tunnels, de Nieuwe Zuidelijke Rondweg officieël geopend.

Voorafgaand aan deze opening werd er gespeecht door Houtens burgemeester C. Lamers, gedeputeerde infrastructuur G. Mik van de provincie Utrecht en portefeuillehouder verkeer en infrastructuur mevrouw J. van den Bergh van het Bestuur Regio Utrecht (BRU). De aanwezigheid van dit drietal was volgens Lamers symbolisch voor de goede samenwerking tussen de verschillende instanties.

Vervolgens werden alle genodigden in een stoet van historische autos en bussen vanaf de brandweerkazerne naar een van de tunnels in de Nieuwe Zuidelijke Rondweg gebracht. Met een blauwe Ferrari reed autocoureur Jan Lammers, volgens eigen zeggen met maximaal 72 km/uur, door de tunnel en verrichtte zo de officiële opening. Dit deel van de rondweg was half juli 2003 al in gebruik genomen.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2003 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).