Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (20/9)

zaterdag, 20 september 2003

Hulpverleningsdiensten zeer tevreden over publiek bij Tiesto-evenement

Optreden sfeervol en prima verlopen

BREDA- De DVD-presentatie van DJ Tiesto vanavond op de Grote Markt in Breda is zonder problemen verlopen. Om 21.00 uur trad de wereldberoemde DJ zelf op en maakte het naar schatting 10.000 koppige publiek enorm naar de zin. Er deden zich geen ongeregeldheden voor.

Om 21.15 uur waren naar schatting 10.000 belangstellenden voor het evenement op de Grote Markt aanwezig. Dit was volgens het vooraf gesproken draaiboek ook het moment waarop de hulpverleningsdiensten de burgemeester verzochten om alle straten naar de Grote Markt af te sluiten. Omdat het merendeel van de bezoekers toen al op de Grote Markt aanwezig was leverde dit geen problemen op. In de zijstraten stond nog eens naar schatting 3500 belangstellenden. De politie en medische hulpdiensten zoals GHOR, Sigmateams en Ambulanceteams hoefden niet of nauwelijks in actie te komen.

Op het Stadserf in Breda was een volledig ingerichte medische post gebouwd om in geval van calamiteiten te kunnen ingrijpen. Bij de politie kwamen 20 meldingen binnen van mensen die klaagden over de harde muziek. Bij de Milieuklachtenlijn 17 meldingen. Rond 22.10 uur was het evenement afgelopen en werden de eerder afgesloten straten weer vrijgegeven. Rond 22.45 uur toonde de Grote Markt in Breda weer het gebruikelijke beeld van een drukke zaterdagavond.

Vader verdacht van neersteken zoon

BREDA- De politie heeft vanmiddag rond 16.00 uur in de Bruno Renardstraat in Breda een 45 jarige Bredase vader aangehouden, die tijdens een ruzie met zijn 23 jarige zoon hem met een mes in de borst heeft gestoken. Een 42 jarige vrouwelijke kennis, die tussenbeide wilde komen raakte ook gewond, evenals de vader. De 23 jarige zoon werd na aankomst in het ziekenhuis direct overgebracht naar de operatiekamer alwaar hij werd geopereerd. De vader is door de politie aangehouden. De ruzie zou zich op straat voor de ouderlijke woning hebben afgespeeld. De toestand van het slachtoffer is stabiel en voorzover nu bekend niet in direct levensgevaar. Het letsel van de vader en de kennis bleef bij snijwonden. De politie stelt een naderonderzoek in naar de toedracht van de steekpartij.

Bron: R. van Kuik