Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

PROEVEN IN DE BEURS VAN BERLAGE : 21 en 22 september 2003

Voor de tweede kker opent de Beurs van Berlage zijn deuren voor "Proeven Beurs van Berlage". Een groots gastronomisch evenement, waarbij onze hedendaagse culinaire cultuur, van klassiek tot trendy, centraal staat. In het middelpunt van het evenement staan wijn en spijs voor iedereen: toegankelijk, lekker en met een gunstige verhouding tussen prijs en kwaliteit. De beurs is beide dagen open van 10.00 uur s ochtends tot 18.00 uur s avonds.

Meer dan 50 bekende wijn- en delicatessenimporteurs (zie voor de voorlopige lijst www.proeven.org) presenteren op hun stand een selectie van hun mooiste betaalbare producten. Overal kan geproefd worden uit een breed assortiment wijn, delicatessen en combinaties daarvan. Bovendien staan er talloze aan wijn en gastronomie gerelateerde activiteiten op het programma. Kortom, een evenement voor fijnproevers en levensgenieters!

Zondag 21 september

Op zondag zal een ruim programma van proeverijen en activiteiten voor de consument georganiseerd zoals :
* Een Port Blending Wedstrijd van Portwijn van Ghaham's voor voor teams van drie personen.
* Speciale proeverijen van wijnen uit o.a. Portugal (Sogrape), Argentinië en Australië.
* Gedurende beide dagen worden workshops wijn-spijs georganiseerd, in samenwerking met het promotiebureau van Franse wijn.
* Een wijnveiling van J.P Glerum voor Giri Asih, een kindertehuis op Bali
* Natte lezingen" van Harold Hamersma over rosé.
* Enz. enz.
Met de "Grote Prijs van Amsterdam" worden bezoekers nog eens extra geattendeerd op de stands: proeven en vergelijken. Up-to-date informatie over het programma tijdens dit evenement is te vinden op de site www.perswijn.nl De organisatie van de wijnproeverijen ligt in handen van wijntijdschrift Perswijn.

Maandag 22 september

VEN Internationale Versmarkt zal dit jaar in samenwerking met Handboek Gastronomie de wedstrijd om de Gouden Terrine 2003 organiseren met als thema kalfsvlees. Wie bereidt de mooiste Kalfsvleesterrine? Het gerecht van de deelnemer wordt beoordeeld door een prominente jury met o.a. Wulf Engel, Imko Binnerts enz. De wedstrijd is bedoeld voor amateurs en professionals, individueel of in teamverband. Voor meer informatie e-mail pr@ven.nl en website www.proeven.org. Op deze dag weer een speciale presentatie van wijnen uit :
* Uruguay
* Australië
* Portugal
* Argentinië
Op beide dagen organiseert De Nederlandse Bartenders Club de Nationale Cocktail en Longdrink Competitie 2003.

Kaarten zijn te bestellen via www.wijnpers.nl of via Ticket Service en de bekende voorverkoop adressen. Entrée EUR 25,--. Inclusief Wijn-spijs-workshop EUR 32,--