FLEVOLANDS BUREAU V. TOERISME
http://www.vvvflevoland.nl

Dagtocht landschapskunst Flevoland

Op zondag 21 september kan iedereen kennismaken met de bijzondere landschapskunstwerken in Flevoland van internationaal bekende kunstenaars. Tijdens een dagtocht kan onder meer gewandeld worden door een kathedraal van 178 Italiaanse populieren.

Landschapskunst en Flevoland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Flevoland is de enige provincie in Nederland met een groot aantal vrij toegankelijke landschapskunstwerken. Het uitgestrekte landschap leent zich bij uitstek voor deze werken, die om veel ruimte vragen. Internationaal bekende kunstenaars hebben op geheel eigen wijze een bijdrage geleverd aan het Flevolandse karakter. Eén van de kunstenaars is Daniel Libeskind, de architect van het herdenkingsmonument en de nieuwe gebouwen op de voormalige locatie van de WTC-torens in New York.

De dagtocht langs vijf landschapskunstwerken start om 10.00 uur in Museum De Paviljoens in Almere. Tijdens deze dagtocht wordt onder begeleiding van een deskundige gids per bus een route gemaakt langs de kunstwerken: Polderland Garden of Love and Fire (Daniel Libeskind), Observatorium (Robert Morris), Aardzee (Piet Slegers), Sea Level (Richard Serra), De Groene Kathedraal (Marinus Boezem). Tevens wordt een bezoek gebracht aan De Verbeelding kunst landschap natuur. Aanmelden voor de dagtocht kan tot en met 12 september door te mailen naar info@verbeelding.nl of contact op te nemen met De Verbeelding kunst landschap natuur tel. 036 - 5227037. Kosten voor deelname bedragen euro 45,- per persoon (incl. lunch, koffie/thee).

Het dagarrangement Landschapskunst in Flevoland is een samenwerkingsproject van Museum De Paviljoens Almere en De Verbeelding kunst landschap natuur en het Flevolands Bureau voor Toerisme. Naast deze individuele dagtocht op 21 september kunnen groepen (min. 20 p.) het het hele jaar door boeken bij VVV Zeewolde, tel. 036-5221405. Meer informatie is te vinden op www.vvvflevoland.nl.