Politie Groningen

Persberichten zondag 21 september 2003

Provincie Groningen 21-09-2003 -

Groningen: dronken bestuurder slaat met busje over de kop

Een 42-jarige man uit Groningen sloeg zaterdagavond op de Weg der Verenigde Naties met zijn bestelbus over de kop. Hij kwam er zelf zonder kleerscheuren vanaf, zijn bestelbus werd weggesleept. Op het bureau blies de man een promillage van 2.4. Zijn rijbewijs is ingevorderd en een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Groningen: twee aanhoudingen op verdenking mishandeling

De politie hield zaterdagnacht in de Gelkingestraat twee mannen aan op verdenking van mishandeling van een 29-jarige Stadjer. De Stadjer had de mishandeling gemeld en met behulp van het cameratoezicht werden de twee mannen als verdachte aangemerkt. Een 30-jarige verdachte werkte rustig mee aan zijn aanhouding, de andere verdachte (personalia nog niet bekend) reageerde erg agressief. Hij werd met pepperspray bespoten en kon daarna worden aangehouden. De man verkeerde onder invloed. Een 34-jarige omstander uit Zeist begon zich te bemoeien met de aanhoudingen en werd gevorderd weg te gaan. Daar gaf hij geen gevolg aan waarna ook hij werd aangehouden. De mannen zitten vast voor nader onderzoek.

Groningen / Haren: rijden onder invloed
In de Moesstraat werd zaterdagnacht een 30-jarige automobilist uit Hoogezand gecontroleerd op het rijden onder invloed. Hij blies een promillage van 0.95 en kreeg een rijverbod met een proces-verbaal. In haren werd op de Emmalaan in dezelfde nacht een 20-jarige automobilist uit Groningen gecontroleerd. Hij blies een promillage van 1.1. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Groningen: verkeerscontroles
Op de Beneluxweg werd zaterdag een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 4315 passerende voertuigen reden er 336 sneller dan de toegestane limiet van 70 km per uur. Hoogst gemeten snelheid 120 km per uur.

Groningen: buurman dreigt met mes
Op de balustrade van hun flatwoning aan de Petrus Campersingel raakten twee bewoners om onduidelijke redenen slaags. Een 35-jarige bewoner pakte na de schermutseling zijn huis in en bedreigde zijn 24-jarige buurman met een mes. Deze vluchtte een woning binnen en waarschuwde de politie. De 35-jarige man werd aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Groningen: schermutseling na niet betalen broodje
Politieagenten zagen zaterdagochtend in de Astraat dat een 28-jarige man uit Winschoten achtervolgt werd door een 24-jarige man uit Hoogezand die met een knuppel een klap uitdeelde. Beide mannen werden na het bureau gebracht voor nader tekst en uitleg. De Winschotenaar bleek vervelend geweest te zijn in de broodjeszaak waar de 24-jarige man werkt. Na ruzie over de rekening ontstond een schermutseling waarna de Winschoter de zaak verliet zonder te betalen. De winkelbediende zette daarop gewapend met een knuppel de achtervolging in. Beide mannen doen beide aangifte.

Groningen: autokraken in Oosterpoort
Na een melding zaterdagochtend van een 20-jarige man uit Groningen dat zijn auto was opengebroken in de HL Wicherstraat bleek hij niet de enige die dit overkomen was. De agenten telden in totaal acht autos die waren opengebroken en zes autos waarbij een poging was gewaagd om het portierslot te forceren. In drie gevallen is het duidelijk dat een autoradio is weggenomen. Onder zoek is ingesteld, tips zijn welkom bij de politie.

Groningen: 13-jarige op brommer
Agenten zagen zaterdagochtend op de Iepenlaan een 13-jarige jongen zonder helm rijden op een brommer. De te jeugdige berijder van het vehikel probeerde nog te ontkomen maar werd bij de nieuwe spoorbrug over het van Starkenborghkanaal in de kraag gevat. De brommer waaraan meerdere gebreken waren bleek van de vader van de jongen die toestemming had gegeven om erop te rijden. Omdat de politie vermoedt dat de brommer mogelijk van diefstal afkomstig is wordt een nader onderzoek ingesteld. De jongen is na verhoor en voorzien van de nodige bonnen overgedragen aan zijn moeder.

BERICHTEN REGIO KOMEN IN DE LOOP VAN DE OCHTEND