Rijn&Venen, 11.30 uur

Utrecht 21-09-2003 - Nieuwsberichten district Rijn&Venen

Fietsster gewond
BAAMBRUGGE Een 80-jarige vrouw uit Abcoude is zaterdag omstreeks 15.15 uur gewond geraakt bij een ongeval op de Rijksstraatweg. De vrouw liep een hersenschudding en een gebroken arm op.

De vrouw fietste over de Rijksstraatweg en werd ter hoogte van een wegversmalling ingehaald door een bus van het openbaar vervoer bestuurd door een 41-jarige man uit Laren. Vermoedelijk stuurde de buschauffeur te vroeg weer naar rechts en tikte de vrouw aan, die hierdoor ten val kwam. De vrouw werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Tegen de buschauffeur wordt proces-verbaal opgemaakt.

Duopassagier gewond
OUDEWATER Op zaterdag omstreeks 11.40 uur ontstond er op de Waardsedijk een aanrijding tussen een 17-jarige bromfietser uit Oudewater en een 41-jarige automobilist uit Woerden. De Woerdenaar reed in de richting van Montfoort en haalde in een bocht een wielrenner in. Uit tegenovergestelde richting naderde de bromfietser en omdat de Woerdenaar vermoedelijk niet voldoende rechts hield, raakte hij de bromfietser die tegen een hek tot stilstand kwam. Een duopassagier(gegevens niet bekend) liep een hoofdwond op.

De Regionale Verkeersdienst onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Illegale muzikant aangehouden
MAARSSEN Een 30-jarige man zonder vast woon- of verblijfadres is zaterdag omstreeks 13.20 uur in winkelcentrum Bisonspoor aangehouden, omdat hij zonder vergunning van de gemeente met zijn accordeon muziek ten gehore bracht op de openbare weg.

Uit onderzoek bleek dat de man zich illegaal in Nederland bevond. De man is aan de Vreemdelingenpolitie overgedragen voor het opstarten van een procedure tot uitzetting naar zijn geboorteland Bulgarije.

Bestuurders onder invloed van alcohol
BREUKELEN - Een 20-jarige automobilist uit Kamerik is op zondag omstreeks 03.10 uur betrapt op het rijden onder invloed van alcohol.

De Kamerikker werd gecontroleerd op de prov.weg N401. Uit de ademanalyse bleek dat hij 375 ug/l. alcohol in zijn lichaam had.

KOCKENGEN Een 43-jarige automobilist uit Vinkeveen is op zondag omstreeks 03.00 uur betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De Vinkevener werd gecontroleerd op de rotonde van de Ir. Enschedeweg met de prov.weg N401. Uit de ademanalyse bleek dat hij 525 ug/l. alcohol in zijn lichaam had.

BREUKELEN Een 35-jarige fietser uit Breukelen raakte op zaterdag omstreeks 23.15 uur betrokken bij een aanrijding op de Straatweg met een personenauto. Hij liep geen verwondingen op. De politie constateerde dat de man alcohol had genuttigd. Uit de ademanalyse bleek dat hij 500 ug/l. in zijn lichaam had.

Tegen de drie bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.

Motorvoertuig inbeslaggenomen
ZEGVELD De politie heeft op zaterdag omstreeks 22.00 uur van een 34-jarige inwoner van Zegveld een tweewielig motorvoertuig inbeslaggenomen.

Surveillerende politiemensen zagen op de Hoofdweg een motorvoertuig rijden zonder verlichting. De Zegvelder werd daarop aan de kant gezet. Na onderzoek bleek dat het motorvoertuig niet was voorzien van een framenummer noch een goedkeuringsnummer, niet was verzekerd en niet was voorzien van verlichting.

Tegen de Zegvelder wordt proces-verbaal opgemaakt.