Volendam maakt favoriete rol waar

Alkmaar - In de Lucardi Eredivisier Herenhandbal heeft Volendam zijn favorietenstatus wederom waargemaakt tegen streekgenoot Uitdaging AHC/Kolping. Na een ruststand van 8-15 won de ploeg van Peter Portengen met 21-32 van de Alkmaarders.

Trainer/coach Portengen was echter alles behalve tevreden met de twee punten. "Vooral de tweede helft bakten ze er niets van,"aldus Portengen na afloop, tijdens de persconferentie. Alex Vaassen, trainer/coach van de Alkmaarders gaf zijn team complimenten tijdens hetzelfde perspraatje gelijk na de derby. "Ondanks het verlies en het domme handbal in de tweede helft heb ik ze complimenten gegeven over de meer dan 100 procent inzet."

Het scheidsrechtersduo Boesten - Julicher floot geheel in de trend van de wedstrijd 'dus niet goed', maar voor beide partijen, ondanks geel voor Peter Portengen, niet nadelig.

De openingstreffer was voor de Alkmaarders, en kwam uit een strafworp en werd gemaakt door Serge ter Horst die wederom een sterke partij handbal liet zien in de bloedhete sporthal de Hoornse Vaart. Door de vele noodzakelijke dweilpauzes duurde de wedstrijd bijna 1,5 uur, inclusief de brilreparatie van een van de arbiters die een handbal vol op zijn gezicht had gekregen.

Na de 1-0 voor Uitdaging AHC/Kolping was het Jasper Snijders die de 1-1 al hel snel op het scorebord liet noteren terwijl de 1-2 werd gemaakt, uit een strafworp, door Tom Schilder. De Alkmaarders kwamen nog op gelijke hoogte door wederom een strafworp en afgemaakt door aanvoerder Serge ter Horst. Hierna, nam Volendam het initiatief en na de 2-3, ook uit een strafworp en benut door Patrick Kersten, keek de thuisploeg, zoals verwacht, steeds tegen achterstand aan.

Na de 23 goals in de eerste helft, waarvan 15 voor Volendam en slechts 8 voor de Alkmaarders, die duidelijk John Ranzijn en Marco Ton, als schutters door blessures moesten missen , vielen er nog 30 goals in het tweede deel.17 Voor de gasten en 13 voor de Alkmaarders.

Het was spannend in de goedgevulde sporthal De Hoornsevaart en de stemming zat er goed in maar van goed handbal was erin de tweede helft geen sprake meer.

Bij de thuisploeg, werd ondanks de grote nederlaag, tweede goallie Kris Elout gecomplimenteerd. Hij verving, op een strafworp na, de geblesseerde eerste goallie Martijn Cappel.