Utrecht stad 12.00 uur

Utrecht 21-09-2003 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Verkeersongeval UTRECHT Op zaterdagochtend omstreeks 08.00 uur vond er een verkeersongeval plaats tussen een personenauto en een ambulance op het Verkeersplein Paardenveld.

Een 32-jarige bestuurster uit Utrecht van een personenauto, die vanaf de Weerdsingel het verkeersplein was opgereden in de richting van de Daalsetunnel, kwam in botsing met de ambulance die de kruising passeerde, waarna de ambulance kantelde. In de ambulance waren twee verpleegkundigen bezig met de reanimatie van een patiënte, die kort daarvoor wegens een hartstilstand vanuit haar woning op weg was naar het UMC.

De 21-jarige patiënte uit Utrecht die in de ambulance vervoerd werd, is overleden. Twee verpleegkundigen raakten hierbij gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval en onderzoekt de doodsoorzaak van het slachtoffer.

Verstoring openbare orde UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag werden politiemensen door de regionale meldkamer gestuurd naar de Potterstraat in verband met problemen bij een horecagelegenheid.

Ter plaatse gekomen was de situatie vrij onrustig. Om de rust te herstellen werd het publiek verzocht zich te verwijderen. Hierbij werd gebruik gemaakt van politiehonden en de wapenstok. Hier voldeed een 19-jarige man uit Utrecht niet aan. De man kreeg een proces-verbaal. Tevens werd een 20-jarige Utrechter aangehouden, die zich bemoeide met de aanhouding. Een 22-jarige Utrechter werd aangehouden in verband met het verstoren van de openbare orde. Hij trachtte een persoon te slaan die zich voor de horecagelegenheid bevond.

Bovendien trof de politie een persoon aan, die een stuk glas in zijn gezicht gegooid had gekregen. De dader bleek te zijn gevlogen. Het slachtoffer, een 19-jarige uit Nieuwegein, is overgebracht naar het UMC.

Belediging UTRECHT Zaterdagmiddag werd tijdens een controle op de Marshalllaan een automobilist bekeurd wegens het niet hands free bellen in de auto en voor belediging.

De automobilist, een 30-jarige Utrechter, was het niet eens met de bekeuring en begon de agenten te beledigen. Nadat hij werd aangesproken op zijn gedrag en verzocht werd zijn excuses aan te bieden, bleef hij beledigend. Hierop werd de man aangehouden en werd hij geboeid overgebracht naar het politiebureau.

Beroving UTRECHT Surveillerende agenten werden zaterdagmiddag om 17.15 uur aangesproken op de Tiberdreef door een jongen die vertelde dat hij zojuist was beroofd van zijn filmcamera door twee jongens.

De jongen, een 15-jarige Utrechter, was met zijn vriend aan het skateboarden toen de twee andere jongens erbij kwamen staan en vroegen of ze op hun skateboard mochten. Een van de verdachten deed vervolgens net alsof hij viel en pakte daarbij de filmcamera die op de grond stond. Vervolgens rende hij hard weg.

Agenten hebben de 15-jarige jongen in de auto gezet om te kijken of ze de twee jongens nog ergens zagen lopen. Na tien minuten rijden in de wijk zagen agenten twee personen die overeen kwamen met het signalement wat de 15-jarige had verstrekt. Hij herkende inderdaad de jongens. Bij het zien van de politieauto maakten zij zich echter uit de voeten. Na een achtervolging kon een van de verdachten worden klemgereden. Hij, een 21-jarige man uit Utrecht, werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De andere verdachte wist te ontkomen.

Naar boven Laatst gewijzigd 21-09-2003 12:30 | © Politie Utrecht | Privacy

Selecteer een korps:

Zoek op kaart/postcode Amsterdam-Amstelland Brabant Zuid-Oost Brabant-Noord Drenthe Flevoland Fryslân Gelderland-Midden Gelderland-Zuid Gooi en Vechtstreek Groningen Haaglanden Hollands Midden IJsselland KLPD Kennemerland Limburg-Noord Limburg-Zuid Midden- en West-Brabant Noord- en Oost-Gelderland Noord-Holland-Noord Rotterdam-Rijnmond Twente Utrecht Zaanstreek-Waterland Zeeland Zuid-Holland-Zuid Overige politieorganisaties