Lekstroom, 12.40 uur

Utrecht 21-09-2003 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Man aangehouden voor diefstal
IJSSELSTEIN De politie heeft op zondag omstreeks 02.10 uur een 28-jarige man uit IJsselstein aangehouden op verdenking van diefstal van een mobiele telefoon.

De diefstal had kort daarvoor plaatsgevonden in een horecagelegenheid aan de Schuttersgracht. Na ingesteld onderzoek werd de IJsselsteiner op straat in de omgeving aangetroffen. De mobiele telefoon had hij niet meer in zijn bezit.

De man is voor onderzoek ingesloten in het bureau.

Quad inbeslaggenomen
HOUTEN Op zaterdag omstreeks 14.20 uur heeft de politie een quad inbeslaggenomen van een 39-jarige man uit Houten.

De Houtenaar reed met de quad met een snelheid van ongeveer 70 km/u. over het fietspad van Veenmeer. Na onderzoek bleek dat de quad niet was verzekerd en er een valse kentekenplaat was bevestigd. Dit kenteken was afgegeven aan een andere quad, die ook in het bezit was van de Houtenaar.

Tegen de Houtenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden voor vernieling
IJSSELSTEIN Een 32-jarige inwoner van IJsselstein is op zaterdag omstreeks 19.15 uur aangehouden op verdenking van vernieling van een politieauto.

Politiemensen hadden de politieauto geparkeerd op het Basiliekpad in verband met een ander onderzoek. Gezien werd dat de IJsselsteiner tijdens het passeren van de politieauto de antenne vernielde waarop hij werd aangehouden.

Jongens aangehouden voor brandstichting
NIEUWEGEIN Twee jongens van 13 en 14 jaar uit Nieuwegein zijn zaterdag omstreeks 20.10 uur aangehouden op verdenking van brandstichting.

Bewoners van de Sierdruif roken al een tijdje een brandlucht en gingen op onderzoek uit. Zij zagen dat de twee met gebruikmaking van een aansteker een proppen papier in brand staken en deze vervolgens tegen en in een heg legden.

De ouders van de twee werden in kennis gesteld. De aansteker werd inbeslaggenomen. De zaak zal verder via Bureau HALT worden afgewerkt.

Automobilist onder invloed
NIEUWEGEIN Een 25-jarige automobilist uit Nieuwegein is zondag omstreeks 02.30 uur betrapt op het rijden onder invloed van alcohol.

De Nieuwegeiner werd gecontroleerd op de Perkingsbaan. Na de ademanalyse op het bureau bleek dat de man 590 ug/l. alcohol in zijn lichaam. Zijn rijbewijs werd op grond van de hoogte van de uitslag(meer dan 570 ug/l.) ingevorderd.

Tegen de 25-jarige man wordt proces-verbaal opgemaakt.