Politie Gelderland-Zuid

+ Korpsstaf

Datum zondag 21 september 2003

Van / afdeling Communicatie
Regionaal Persbericht

District Stad Nijmegen

Aanhouding voor diefstal fiets

De politie heeft vrijdagmiddag op de Aldenhof 37e straat een 26-jarige Nijmegenaar aangehouden die ervan wordt verdacht even daarvoor een fiets gestolen te hebben in de Meijhorst 70e straat. Een 35-jarige vrouw uit Nijmegen deed aangifte van de diefstal. De man is overgebracht naar het politiebureau.

Man aangehouden voor mishandeling

In de nacht van vrijdag op zaterdag is bij een horecagelegenheid aan de de Molenstraat een 35-jarige man uit Nijmegen aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht een 30-jarige man uit Amsterdam zonder aanleiding een por in zijn gezicht gegeven te hebben.

Naar zeggen van de 30-jarige wilde hij in de horecagelegenheid naar de garderobe gaan, maar moest daarvoor een paar mensen passeren. Toen hij bij de 35-jarige even een hand op zijn schouder legde en vroeg of hij er even door mocht, kreeg hij zonder verdere aanleiding een por in zijn gezicht. Hij deed hiervan melding bij een surveillerende agent, die poolshoogte ging nemen. Nadat een getuige het verhaal bevestigde, werd de 35-jarige aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Man aangehouden

De politie heeft vrijdagavond in het Kronenburgerpark een 31-jarige man aangehouden omdat hij politiemensen bij hun werk hinderde.
De politie was daar in gesprek met een groepje jongeren toen de 31-jarige voorbij kwam lopen en tussen de politiemensen en de jongeren ging staan en zich ermee bemoeide. Toen de politie hem verzocht door te lopen, reageerde de man met te zeggen dat hij zelf wel uitmaakte waar hij liep. Hij nam hierbij een bedreigende houding aan. Ook toen de politiemensen hem nog een waarschuwing gaven, negeerde de man dit. Hierop werd de man aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. Ook tijdens het vervoer naar het politiebureau verzette de man zich hevig.

Aanhouding voor diefstal tas

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 17-jarige jongen uit Nijmegen aangehouden die ervan wordt verdacht in een horecagelenheid aan de Van Welderenstraat een tas gestolen te hebben van een 24-jarige vrouw uit Den Haag. De vrouw was aan het dansen en hield daarbij steeds zicht op haar tas. Op een gegeven moment zag ze dat haar tas verdwenen was. De vrouw zag een man weglopen en zei tegen haar vriendin dat ze de man verdacht van diefstal van haar tas. Toen ze de man aanspraken, liep hij weg. Anderen hielde de man tegen en droegen de man over aan de politie. Na fouillering bleek de man inderdaad spullen van de vrouw te hebben. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Man aangehouden voor mishandeling

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 29-jarige Nijmegenaar aangehouden die ervan wordt verdacht een 26-jarige Nijmegenaar mishandeld te hebben.
De 26-jarige zag dat de 29-jarige met een paar anderen een aantal fietsen aan het vernielen was. Hier zei de 26-jarige iets van, waarna een woordenwisseling tussen hem en een van de mannen ontstond. Hierop voelde hij een schop tegen zijn been. Vervolgens kwam de 29-jarige naar hem toe en stompte hem tegen zijn neus. Hierop ging de groep mannen ervandoor. De 26-jarige volgde hen op een afstand en waarschuwde intussen de politie. Meteen kwam de politie ter plaatse en hielden de 29-jarige aan. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding voor openbaar dronkenschap

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 49-jarige Nijmegenaar aangehouden die onder invloed van alcohol diverse mensen lastig viel in een horecagelegenheid aan de Grote markt. De man had meerdere malen de drank van andere bezoekers weggenomen en opgedronken Hierop was hij er door de medewerkers uit gezet. Toen de politiemensen de man adviseerden naar huis te gaan, schold de man hen uit. Hierop is de man aangehouden voor belediging en overgebracht naar het politiebureau.

Diefstal auto

Vanaf de Nassausingel is vrijdagavond een donkerblauwe Opel Corsa gestolen met kenteken TR-TG-17. De 31-jarige eigenaar uit Gendt deed aangifte.

Aanhoudingen voor diefstal
De politie heeft zaterdagavond omstreeks half 12 twee mannen aangehouden die ervan worden verdacht in een feestgelegenheid aan de de Ruyterstraat geld te hebben gestolen van een 17-jarige jongen uit Elburg. Deze miste op een gegeven moment zijn geld en belde de politie. De politie ontdekte samen met medewerkers van de gelegenheid de twee mannen, 20 en 21 jaar, allebei uit Nijmegen, in een aparte ruimte. Zij zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding voor drugsbezit

Zaterdagavond is in een horecagelegenheid aan de Groenewoudseweg een 27-jarige man aangehouden die bij binnenkomst een grote hoeveelheid drugs bij zich bleek te hebben. Dit bleek na fouillering. De man is overgedragen aan de politie, die hem meenam naar het politiebureau.

Aanhouding voor discriminatie
De politie heeft zaterdagavond op de Molenstraat een 24-jarige man uit Bemmel aangehouden die ervan wordt verdacht een 39-jarige medewerker van een horecagelegenheid aan de Molenstraat te hebben beledigd en discriminerende opmerkingen zou hebben gemaakt. Hij is overgebracht naar het politiebureau. De 39-jarige Nijmegenaar deed aangifte.

Aanhoudingen voor belediging na wildplassen en verzet

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 42-jarige man aangehouden omdat hij in het openbaar aan het plassen was. Toen hij daarvoor een bekeuring kreeg, verzette de man zich en schold de politie uit. Daarop werd hij aangehouden. Ook hiertegen verzette hij zich. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Een 33-jarige vrouw, die een bekende van de 42-jarige bleek te zijn, pakte een van de politiemensen beet toen deze de 42-jarige probeerde te boeien. Toen zij door een andere politieagent werd tegengehouden en gevraagd werd weg te gaan, deed zij dit niet en stortte zich opnieuw op de agent die met de 42-jarige bezig was. Zij trapte opzettelijk tegen het been van de agent en begon met hem te vechten. Hierop is ook zij aangehouden.

Vrouw van portemonnee beroofd
Zaterdagmiddag is een 19-jarige vrouw uit Gendt op de Molenstraat van haar portemonnee beroofd. Deze zat in haar tas. De vrouw heeft niets van de diefstal gemerkt. Ze deed aangifte bij de politie.

Diefstal motorfiets

Vanaf de Marienbursestraat is zaterdagmiddag een zwarte Honda CBR 900 gestolen met kenteken MS-81-RK. De 36-jarige eigenaar uit Andelst deed aangifte.

Diefstal auto

Tussen zaterdagavond en zondagmorgen is vanaf de Daalseweg een rode Suzuki Alto gestolen met kenteken TJ-38-DL. De 34-jarige eigenaresse uit Nijmegen deed aangifte.

District Tweestromenland

Dreumel-diefstal auto van bedrijfsterrein

Vrijdagavond is vanaf een bedrijfsterrein aan de Wilhelminastraat een grijze Mazda 6 gestolen met kenteken 61-LT-GT. De 50-jartige eigenaar uit Dreumel deed aangifte.

Wijchen alcoholcontrole

De politie heeft vrijdagavond alcoholcontroles hegouden op de Stationslaan, Nieuweweg en Schoenaker. In totaal werden 380 blaastest afgenomen. Drie automobilisten reden onder invloed van alcohol. Zij kregen een proces verbaal.

Wijchen alcoholcontrole

Ook zaterdagavond heeft de politie op diverse locaties een alcoholcontrole gehouden. Er werd van 401 bestuurders een blaastest afgenomen. Drie van hen werden aan een nadere ademanalyse onderworpen. Dat leverde waarden van 290, 370 en 510 ugl op, terwijl 220 de maximaal toegestane hoeveelheid is.
Verder werden bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel, het rijden zonder bromfietscertificaat, het door rood licht rijden en het niet tonen van rij- en kentekenbewijs.

Wijchen -aanhouding

De politie heeft zaterdagavond op de Kasteellaan een 18-jarige Nijmegenaar aangehouden omdat hij politiemensen stoorde in hun werk. De politie was daar bezig met twee vechtende vrouwen te scheiden, toen de 18-jarige zich ermee ging bemoeien. Toen de politiemensen hem vroegen zich er niet mee te bemoeien en door te lopen, negeerde de man dit. Hij werd agressief en begon te schreeuwen. Hierop werd de man gevorderd weg te gaan en als hij dat niet zou doen, dat hij dan aangehouden zou worden. Toen de man ook de tweede vordering negeerde, werd hij aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Wijchen-Aanhouding voor openbaar dronkenschap
Zaterdagavond is op het Europaplein een 17-jarige jongen uit Apeldoorn aangehouden. De politiemensen zagen dat hij alcohol dronk en spraken de man aan. Toen zij naar zijn personalia vroegen, wilde de man die niet geven en werd recalcitrant. Hij begon slaande en schoppende bewegingen te maken. Daarna zakte hij op de grond Toen de politiemensen hem eerste hulp verleenden, begon de man opnieuw te slaan. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Wamel-motorrijder gewond na aanrijding

Zaterdagmiddag is een 32-jarige motorrijder op de Van Heemstraweg gewond geraakt nadat hij door een 51-jarige automobilist uit Nijmegen was aangereden.
Beide bestuurders reden over de Van Heemstraweg, rijdende in de richting van Nijmegen. Toen de automobilist linksafsloeg, liet hij daarbij de links naast hem rijdende motorrijder niet voor gaan, waardoor een aanrijding ontstond. De motorrijder haalde echter de auto links in terwijl de automobilist al links stond voorgesorteerd en richting had aangegeven. De motorrijder liep armletsel op en is overgebracht naar het radboudziekenhuis.

Overasselt- Skeeler gewond

Een 61-jarige man is zaterdagmiddag op de Schoonenburgseweg tijdens het skeeleren ten val geraakt. Hierbij liep hij een hoofdwond op en gebroken tanden. De man is overgebracht naar het ziekenhuis.

District De Waarden

Aanhouding voor openbare dronkenschap

Een 30-jarige man uit Culemborg is in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Prijssestraat aangehouden omdat de man onder invloed van alcohol, die een paar containers had omgegooid. Hij had een fles alcoholhoudende drank in zijn hand. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Enspijk-ongeval A15

Vrijdagavond omstreeks zes uur is op de A15 bij Enspijk een personenbusje achter op een vrachtwagen gereden. Daarna is het busje over de kop geslagen. Hierbij zijn twee mensen gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis.

Hedel-fietser gewond na aanrijding

Een 11-jarige jongen uit Hedel is vrijdagavond omstreeks kwart voor zeven gewond geraakt nadat hij door een auto was aangereden. De jongen reed over de Prins Willem Alexanderstraat, komende uit de richting van de Middelingseweg. Op een gegeven moment wilde hij linksaf slaan maar liet daarbij een van achteren komende auto niet voorgaan. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de 11-jarige hoofd-en armletsel opliep.

Kesteren-Vrouw aangehouden voor bedreiging

De politie heeft zaterdagavond een 33-jarige vrouw uit Kesteren aangehouden die ervan wordt verdacht die middag met haar auto op de Groenendaal op twee fietsende meisjes uit Kesteren was ingereden. De meisjes reden daar, toen de 33-jarige vanaf de tegengestelde richting kwam aanrijden. Ze stuurde recht op de meisjes af en reed rakelings langs de fietswielen op. OP het laatste moment stuurde ze de andere kant op.
De 39-jarige vader deed aangifte.

Hedel- brand in loods

Zaterdagavond omstreeks 10 uur is brand uitgebroken in een loods aan de Paralelweg. Er waren op dat moment geen mensen in het pand. Een deel van het materieel in de loods kon gered worden. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend. De technische recherche onderzoekt de oorzaak.

Tiel-aanhoudingen voor drugsbezit

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie voor een horecagelegenheid aan het Korenbeursplein twee mannen aangehouden die in het bezit waren van harddrugs. Het gaat om een 17-jarige uit Tiel en een 19- jarige uit Tiel. De mannen werden bij de ingang gefouilleerd door een medewerker van de horecagelegenheid en daarbij werden de drugs aangetroffen. De 19-jarige verzette zich hevig tegen de aanhouding. Toen de broer van de verdachte naar buiten kwam begon hij zich ermee te bemoeien. Hij wilde de telefoon van de 19-jarige pakken, omdat die daar om vroeg. Toen de politie hem dat niet toestond, begon de 19-jarige te schoppen en schold een van de politiemensen uit. Intussen stonden er veel mensen op het plein te kijken. De broer werd gevorderd het Korenbeursplein te verlaten. Hieraan gaf hij geen gehoor. Een ter plaatse geroepen politiehond en zijn geleider konden de man uiteindelijk verwijderen. De 19-jarige is meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.
Daarna was de rust op het Korenbeursplein snel hersteld, mede dankzij de goede samenwerking met de medewerkers van de horecagelegenheid.

Hedel- diefstal scooter

Vrijdagavond is vanaf de Kerkstraat een blauwe Italjet Formula 50 gestolen. De 18-jarige eigenaar uit Hedel deed aangifte.

Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39
---- --