Politie Zaanstreek-waterland

22:39 19-SEP-03
loc.: PURMEREND, MELKWEG

Losliggende sterkstroom kabels op bedrijfsterrein

De brandweer bluste een 'kampvuurtje' op een bedrijfsterrein en kwam er en passant achter dat er op enkele nabijgelegen losliggende kabels nog 380 volt stond. Vermoedelijk zijn er zekeringkasten weggehaald, maar is vervolgens niet de stroom afgesloten.
Vijf jongens (16 tot 18 jaar) uit Purmerend die verantwoordelijk waren voor het kampvuurtje probeerden, toen er politiemensen arriveerden, er op de fiets tussenuit te knijpen. Twee van de knapen belandden daarbij in een nabij gelegen sloot. De vijf heren konden worden achterhaald en aangesproken op hun gedrag.
Het elektriciteitsbedrijf werd door de Brandweer in kennis gesteld van de gevaarlijke situatie.

23:13 19-SEP-03
loc.: ZAANDAM, VELDBLOEMENWEG

Vrouw beroofd

Twee onbekende mannen beroofden op de Veldbloemweg een 42-jarige vrouw uit Zaandam van haar schoudertas. De vrouw fietste richting huis toen een van de twee verdachte haar achterna rende en de tas van haar schouder rukte, hierbij kwam het slachtoffer ten val.
Zij zag de daders een steeg in rennen in de richting van de Dovenetelweg.
In haar tas zat een geldbedrag van enkele honderden euro's een rijbewijs en bankpas.

23:50 19-SEP-03
loc.: MONNICKENDAM, VOLENDAM
Bekeuringen bij bromfietscontrole
De politie hield een kleine controleactie van 20:00 uur tot 24:00 uur in Monnickendam en Volendam. In totaal werden elf bekeuringen uitgeschreven voor de volgende zaken:
2 x bestuurder bromfiets zonder helm, 1 x passagier bromfiets zonder helm, 2 bestuurders bromfiets van 15 jaar, 1 bestuurder snorfiets voor snelheid , 1 bestuurder snorfiets zonder achterlicht, 1 bestuurder snorfiets overschrijding maximaal vermogen rollenbank (1.5 kw), 2 bromfietsen uit verkeer voor verder technisch onderzoek in verband met te groot vermogen en 1 bestuurder van een motorfiets die de rotonde Katwoude passeerde via de busbaan

02:29 20-SEP-03
loc.: BROEK IN WATERLAND, PROVINCIALEWEG N247 OVERLEKERGOUW

Gewonde bij valpartij met bromfiets

Een 35-jarige bromfietser uit Amsterdam kwam met zijn 23-jarige bijzitster uit Purmerend ten val met de bromfiets. De bestuurder verklaarde voor een konijn te zijn uitgeweken en daarbij de macht over het stuur te zijn verloren. Beide betrokkenen waren onder invloed van alcohol.
De bestuurder bleef ongedeerd, maar moest een blaasproef doen aan het bureau. Hij blies 655 ug/l en kreeg daarvoor een proces verbaal. De vrouw werd met schaafwonden en vermoedelijk een gebroken arm naar het Waterland ziekenhuis gebracht.

02:29 20-SEP-03
loc.: PURMEREND, BEATRIXPLEIN

Brand in portiek

De brandweer bluste een brandje in een trapportaal op de derde verdieping van een flat aan het Beatrixplein. Vermoedelijk werden een aantal goederen opzettelijk in brand gestoken. Het trappenhuis en de lift stonden vol rook, niemand raakte gewond.
De politie stelt een onderzoek in.

11:04 20-SEP-03
loc.: OOSTZAAN, RINGVAART TWISKE

Bootje terug bij eigenaar

Voorbijgangers ontdekten een onbeheerd bootje bij de ingang van het Twiske. Politiemensen wisten de sloep met de politieboot over te brengen naar de eigenaar. Deze had nog niet gemerkt dat zijn bootje was gestolen.

12:49 20-SEP-03
loc.: ASSENDELFT, GOUWSINGEL

Man valt van dak

Een 59-jarige man uit Assendelft raakte gewond na een val van het dak van zijn huis. De man wilde met een ladder, die hij in de dakgoot had geplaatst, naar een schoorsteen klimmen. Dit ging echter niet goed waardoor de man het dak afgleed en vervolgens drie meter naar beneden viel op een terras.
Een arts werd ingevlogen met de traumaheli. De man werd met vermoedelijk rugletsel overgebracht naar ziekenhuis de Heel,.

19:09 20-SEP-03
loc.: MONNICKENDAM, WATERLANDSE ZEEDIJK

Motorrijder gewond na val

Op de Waterlandsezeedijk kwam een motorrijder ten val. De 30-jarige Zaandammer kon zijn plotseling slingerende motor niet onder controle krijgen waardoor hij van de weg afraakte en over de kop sloeg. Daarbij raakte de man enkele houten paaltjes. De motorfiets raakte total loss, het slachtoffer werd met rugletsel naar ziekenhuis de Heel overgebracht.

00:00 21-SEP-03
loc.: WORMERVEER, SCHOOLPAD

Kat vermoedelijk gestolen bij inbraak

Bij thuiskomst bemerkte twee bewoners van een huis aan het Schoolpad sporen van een inbraak. In de woning bleken geen goederen te zijn ontvreemd wel bleek dat een van hun raskatten, een 'Balinees', verdwenen was. De politie sluit niet uit dat het dier de buit vormde van de inbreker daar de dieren enige honderden euro's per stuk kosten.

00:23 21-SEP-03
loc.: EDAM, ZUIDPOLDERLAAN

Geen rijbewijs

Een bedrijfsbusje werd in beslag genomen en de 17-jarige bestuurder geverbaliseerd. De jongen werd aangehouden toen hij met twee vrienden in het busje reed. De vader van een van zijn vrienden had de sleutel aan hem afgegeven in de overtuiging dat de knaap een rijbewijs had.
Het voertuig is zo lang veiliggesteld bij een politiebureau.

00:52 21-SEP-03
loc.: LANDSMEER, NIEUWE GOUW

Inbraak in speelgoedwinkel

Getuigen meldden een inbraak bij een speelgoedzaak. De politie kamde met meerdere eenheden de omgeving van Landsmeer af. Daarbij konden de daders, vermoedelijk twee mannen in een licht getinte, grijskleurige auto, niet meer worden achterhaald.
Het rechterraam van de etalage bleek geheel ingegooid. Uit etalage zijn een onbekende hoeveelheid dozen met inhoud weggenomen.

Loc: Volendam, Purmerend, Zaanstad,

Openbare orde en veiligheid horeca

Door het mooie nazomerweer was het een druk bezochte nacht in de uitgaansgebieden.
Op een vechtpartijtje na in een horecagelegenheid aan de Julianaweg verliep de zaterdagavond rustig in Volendam. De politie controleerde met een team van zes dienders de kroegen op de naleving van de exploitatievergunning en deed daarbij tevens controles op het gebruik van harddrugs in o.a. de toiletten van de horecagelegenheden.
Ook het beeld op de Koemarkt bleef ondanks de drukte rustig. Omstreek 04.45 uur ontstond een opstootje bij een shoarmazaak. Omstanders gooiden met blikjes bier. Een ruzie kon daar door politiemensen in de kiem worden gesmoord.
Ook een rustige nacht in het centrum van Zaandam. Omstreeks 03.30 uur werden twee mannen aangehouden omdat zij zich hinderlijk bemoeiden met een bekeuringsituatie. Van een man is de identiteit nog niet vastgesteld, hij zit nog vast, de ander is met een bekeuring heengezonden.

06:25 21-SEP-03
loc.: ZAANDAM, LANGEWEIDE

Vernieler bushokje aangehouden

Een getuige zag twee mannen een bushokje vernielen. Bij het arriveren van de politie vluchtten de verdachten de wijk in. Een van de verdachten, een 18-jarige man uit Koog aan de Zaan kon worden achterhaald en aangehouden.
Met een politiehond werd gezocht naar de tweede verdachte. Een spoor kon worden gevolgd tot een sloot, gelegen tussen de Abbenbroekstraat en de Langeweide. Het uitkammen van de rietkraag en het 'lekspoor' van de verdachte leverde niets op.

---- --