Ingezonden persbericht

Stichting Poprevival

BACK HOME

Persbericht, 21 september 2003

BACK HOME WAS WEER FEEST DER HERKENNING

Hardenberg-,Tussen de eerste plaat van Kiki Dee en de laatste plaat van Meatloaf zat zaterdagavond weer een ouderwets feest der herkenning ofwel: Poprevival Back Home. Wát een sfeer, wat een gezelligheid en wát een ambiance. Nadat vrijdagmorgen om 10.00 uur de kaartvoorverkoop werd stopgezet moesten de borden Back Home is uitverkocht op de deur. Honderden mensen moesten daarna teleurgesteld worden maar vanaf het begin van de voorverkoop wat het motto: Vol is Vol. Vooral de laatste tien dagen was er plotseling een run op de kaarten ontstaan. De Klepperzaal van de Evenementenhal Hardenberg was vol, maar niet te vol en dat was een compliment voor de organisatie van de hal.

Louter lachende gezichten waren er zaterdagavond te zien. Hele vriendengroepen en halve straten waren er. Er kwam zelfs er een bus met 65 personen van de Vriezenveense voetbalclub DOS voorrijden. Teambuilding heette dit feestje voor spelers en begeleiders. Nou, ze hebben het geweten. Maar ook alle andere bezoekers van Back Home VI hadden er zin in. Het was voor de diskjockeys Dick Zwiers, Charles Fontijn, Gert Tack, Cor Hoeben, Henk Smit en Roel Zweers dan ook dolle pret om de volle dansvloer steeds maar weer in beweging te houden maar de ene na de andere nummer één-hit uit de seventies deed nog moeiteloos z n sfeerverhogende werk. Naast de Klepperzaal, waar Back Home plaatsvond, was een tweede hal ingericht als restaurant. Het bleek een echt ontmoetingspunt te zijn waar vele vrienden van vroeger konden bijpraten én vooral bijlachen. Ook was daar de fotowall van de website Woelig Hardenberg ingericht. De fototentoonstelling bleek een leuke aanvulling op het gevoel van the seventies die de bezoekers van Back Home zo koesteren. De site staat los van de organisatie Back Home, maar site-eigenaar Henk Stoeten streeft wel ongeveer eenzelfde doel na: het bewaren van de sfeer uit die jaren zeventig.

Toekomst

De deejays hadden halverwege de avond nog een verrassing, want met Popcentrum Podium was afgesproken dat iedere Back Home-bezoeker vanaf 02.00 uur (het traditionele eindtijdstip van Back Home) gratis naar binnen mocht om aanwezig te zijn bij het concert van Kon Chauvi, de Duitse tributeband die louter het werk van Bon Jovi speelt. De geste werd met een ovatie verwelkomd. Geen enkele wanklank was er zaterdagavond, net als bij de vorige vijf edities van Back Home. De poprevival werd dan ook weer als vanouds een super gezellig muziekfeest waar bezoekers, deejays en organisatie heel veel plezier aan hebben beleefd.

Toen de Back Home-deejays tegen 04.00 uur nog even een broodje aten met organisator Nel Kamphof van de Evenementenhal Hardenberg werd besloten toch alvast de derde zaterdag van september 2004 in optie te zetten. Hoewel de evaluatie nog moet plaatsvinden werd het zekere voor het onzekere gekozen.Wellicht niet onverstandig dus zaterdag 18 september 2004 alvast vrij te houden. Ultieme tip: Hou de start van de voorverkoop (deze keer wel) in de gaten.



Ingezonden persbericht