Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (20 en 21/9)

zondag, 21 september 2003

Veel drank en recalcitrant gedrag van stappers

Geen grote ongeregeldheden, maar wel 31 aanhoudingen

BREDA- De horecadienst van de politie heeft vrijdag op zaterdag nacht in totaal 31 aanhoudingen verricht. Ondanks het fors aantal aanhoudingen was er niet direct sprake van grote ongeregeldheden, maar werden de meeste verdachten aangehouden voor kleine vechtpartijtjes, de politie belemmeren in hun werk, niet voldoen aan een bevel of vordering of beledigen. Bij vrijwel alle verdachten was sprake van een grote mate van overvloed aan drank al dan niet in combinatie met drugs. Veel verdachten waren erg prikkelbaar en reageerden zowel irritant naar andere stappers als ook naar de politie.

Zaterdagmorgen om 03.00 uur werden twee mannen van 30 en 25 jaar aangehouden voor vechten op de Schoolstraat. Dat werd gezien door politiemensen op de bike, die het tweetal aanhielden. Volgens de mannen waren ze een zeer irritante jongen tegen gekomen waar ze mee in gevecht raakten. Ook zijn vrienden hadden zich in de strijd geworpen.

Een 23 jarige Bredanaar werd om 02.30 uur op de Havermarkt aangehouden, omdat hij andere stappers lastig viel. Op het bureau verklaarde hij die dag een erg melige bui te hebben en in combinatie met drank tot zijn gedrag te zijn gekomen.

Een 32 jarige Bredanaar werd aangehouden, omdat hij in een horecazaak op het Kerkplein zou zijn geweigerd. Hij kreeg het met de portier aan de stok, die hij zou hebben bedreigd met het leven. De horecadienst van de politie zag het duw- en trekwerk voor de zaak en hield de man aan. De Bredanaar ontkent bedreigingen te hebben geuit.

Ook zaterdag nacht varieerden de meldingen van kleine opstootjes tot vervelend en recalcitrant gedrag van stappers die te veel hadden gedronken.

Toen de politie vannacht op de haven een groepje vechtersbazen wilde scheiden waren partijen het daar niet mee eens en keerden zich tegen de politie. Dit resulteerde in twee aanhoudingen.

Ook de eigenaar van de loempiakraam kreeg met een groep vervelende stappers te maken. Toen de politie de groep opdracht gaf gewoon door te lopen bleef een van de groep staan. Praten hielp niet meer, zelfs het vorderen zich te verwijderen zette geen zode aan de dijk. De Bredanaar is door de.

Een 16 jarige jongen werd op de Vismarktstraat aangehouden omdat de politie zag dat hij een ander schopte en deze de trap net kon ontwijken. Volgens zijn verklaring deed hij dat omdat zijn vriend door de jongen was lastig gevallen.

Een 24 jarige man uit Chaam werd door de politie aangehouden, omdat hij zijn broer probeerde te ontzetten uit handen van de politie omdat die werd aangehouden voor mishandeling. Ook hij mocht mee naar het bureau.

De politie zag dat een groepje stappers hun vervelend gedrag hadden gemunt op een groepje Engelse toeristen. Die bleken daar niet van gediend te zijn. Toen de politie de groep aansprak om door te lopen en de mensen met rust te laten gaf een 35 jarige Roosendaler hier geen gevolg aan. Ook op vordering van de politie wilde de man niet weggaan. De aan werd aangehouden.

Een 43 jarige Bredanaar sloeg vannacht in de Nieuwstraat een voorbijganger zonder enige aanleiding in zijn gezicht. Het 20 jarige slachtoffer sloeg achterover en was even buiten bewust zijn. De politie die dit zag gebeuren hield de verdachte aan. Op het bureau verklaarde de verdachte er niets meer van te weten. Drank en het gebruik van coke hadden volgens zijn zeggen zijn herinneringen aangetast.

Man schopt politiepaard

BREDA- Een 22 jarige Bredanaar is vannacht op de Vismarktstraat aangehouden, omdat hij een politiepaard had geschopt. Volgens de verdachte kwam het paard te dicht bij zijn vriendin staan toen er een opstootje was. Hierop trapte hij het paard. De man vond het achteraf gezien stom wat hij had gedaan. Tegen hem is proces-verbal opgemaakt voor dierenmishandeling.

Verdachte overval drogisterij discount aangehouden

BREDA- De man die vrijdagmiddag met een mes een discountdrogisterij op de Haagdijk overviel is door de politie aangehouden. Het gaat om een 29 jarige Bredanaar die een caissière met een mes bedreigde. De caissiere zette de overvaller met zijn hand klem tussen de lade en de kassa, waarna de dader zonder buit de zaak verliet.

De Bredanaar wordt er ook van verdacht diezelfde avond nog bij zijn voormalige relatie met een mes in de tuin te hebben gestaan en daarmee te hebben gedreigd. De man is in verzekering gesteld.

Vrijdagavond meldde de bewoner van de wijk Heuvelkwartier bij de politie, dat haar ex-vriend met een groot broodmes in de tuin stond.Toen de politie ter plaatse kwam zagen ze de man inderdaad gewapend met een groot broodmes staan. Aanvankelijk wilde hij het mes niet laten vallen, maar op bevelen van de politie gaf hij er uiteindelijk gevolg aan. Het signalement van de drogisterijovervaller kwam overeen met de man die ze in de tuin aantroffen. De verdachte bleek pas weer een week op vrije voeten te zijn. De politie stelt een nader onderzoek in.

Diefstal kentekenplaten

BREDA- Dit weekend zijn op de Druivenstraat vanaf een Volvo vrachtwagen de twee kentekenplaten: BF-LR-74 weggenomen.

Inbraak in bedrijf

BREDA Bij en bedrijf aan de Konijnenberg is dit weekend ingebroken. Men is over een hek geklommen waarna men met een stoeptegel een ruit van een kantoor heeft ingegooid. Hierna heeft men een computer weggenomen.

Resultaten bromfietscontrole

BREDA- Vrijdagavond heeft de politie van het team PrinsenBeemden in de Haagse Beemden op 10 plaatsen bromfietscontroles uitgevoerd. Van de 32 gecontroleerde bromfietsen bleken er slechts 12 in orde. Tegen de 20 foute bromfietseigenaren werden 31 processen-verbaal uitgeschreven. Van de gecontroleerde bromfietsen was 75% opgevoerd. De rest van de overtredingen waren: geen helm, geen goede remmen en bromfietscertificaat. Twee bromfietsen waren zo zwaar opgevoerd, dat ze in beslag werden genomen.

Diefstal onderbroeken en aantreffen XTC

MOERDIJK- Vrijdagmiddag is een 21 jarige man uit Hoogerheide aangehouden die bij het verlaten van het bedrijfsterrein werd betrapt dat hij in zijn auto twee onderbroeken had liggen die hij eerder bij zijn werkgever had gestolen. De man onttrok zich aan de controle en reed door, maar werd later door de politie thuis aangehouden. In zijn kleding trof de politie ook nog 17 XTC-pillen aan. Volgens de verdachte voor eigen gebruik.

Volgens de man had hij de onderbroeken al eerder gestolen, maar vergeten uit zijn auto te halen. Toen hij een stopteken kreeg van de beveiligingsbeambte reed hij door. Toen hij later door de politie werd aangehouden lagen de onderbroeken niet meer in de auto. Die bleek de verdachte onderweg uit het raam van zijn auto te hebben gegooid. Op aanwijzingen van de verdachte vond de politie ze weer terug. De onderbroeken bleken twee tangaslips te zijn.Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Bron: R. van Kuik