Politie IJsselland

Dagrapport Pers Kampen e.o.
Zaterdag 20-sep-2003 07:00 uur tot zondag 21-sep-2003 06:59 uur
Door Wim Rabelink
Piket 038 4963891
---

Graafmachine brandt uit

Kampen - Zaterdagmorgen om 08.00 uur brandde een graafmachine aan Frieseweg volledig uit. De oorzaak van de brand is niet bekend. Schadebedrag is niet bekend.

---- --

Dagrapport Pers Salland
Zaterdag 20-sep-2003 07:00 uur tot zondag 21-sep-2003 06:59 uur
Door Wim Rabelink
Piket 038 4963891
---

Verkeersongeval met letsel

Raalte - Zaterdagavond omstreeks 18.00 uur raakte een auto op de Wijheseweg van de weg en raakte de bestuurder (licht) gewond. De bestuurder had alcohol gebruikt.
Omdat hij voor onderzoek naar het ziekenhuis kon niet direct een ademanalyse uitgevoerd worden.
Na onderzoek in het ziekenhuis mocht hij naar huis en werd om 20.35 uur de (uitgestelde) ademanalyse gehouden. Daarbij bleek dat na 2,5 uur (ontnuchteren) nog de uitslag van 645 ug/l bereikt werd.
Het rijbewijs van de 50 jarige Deventernaar werd ingevorderd.
Hij was vanuit de richting Wijhe komen rijden en raakte met de rechter wielen in de berm. Hij maakte een stuurcorrectie en had daarna de auto niet meer onder controle.

---

Fietstocht Mettingen begon slecht.

Raalte - Tijdens de start van de fietstour naar Mettingen liep een van de medewerkers op de Almelosestraat voor de wielen van een stapvoets rijdende personenauto. Het slachtoffer, een 53 jarige Raaltenaar, werd met onbekend beenletsel naar het ziekenhuis in Deventer overgebracht. De tourtocht ging zonder hem van start.

---

Gewond na vreemd ongeval

Raalte -- Een 55 jarige Heetense raakte afgelopen vrijdagavond omstreeks 18.00 uur op een wel heel vreemde manier betrokken bij een ongeval. Het slachtoffer en haar man wachtte op een naderende vrachtauto, die de Nielandsweg in wilde rijden. Toen deze voorbij was wilde men de Schoonheetenseweg oprijden. Plotseling werd ze onderuit getrokken en kwam ze ten val. Zonder dat de bestuurder er vermoedelijk erg in had, sleepte de vrachtwagen een stuk prikkeldraad van 4 meter lengte mee.
Toen de de rijbaan over wilde steken en over het draad heen reed, werd ze onderuit getrokken.
Na behandeling door de huisarts werd ze voor verder onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Daar werden zwaar gekneusde ribben geconstateerd.

Chauffeur en getuigen gezocht:
De vrachtwagenchauffeur is doorgereden. Het betreft een ongeveer 50 jarige bestuurder. Hij droeg een bril en had donker haar. Zijn vrachtauto was een groen / witte bulkwagen.
Verzoek aan de betreffende vrachtautobestuurder is om zich te melden bij de politie. Mogelijk dat ook nog andere weggebruikers schade hebben opgelopen. Ook zij kunnen zich bij de politie in Raalte vervoegen.

---

Einde dagrapport Pers Salland

---- --