Politie IJsselland

Nagekomen bericht:

POLITIE SLAAGS MET VOETBALSUPPORTERS

Deventer - De politie moest vrijdagavond zowel voor als na de wedstrijd Go Ahead - Sparta enkele keren krachtig optreden tegen supporters.

VOOR

Voorafgaand aan de wedstrijd kwam een groep Sparta-supporters met de trein naar Deventer. De overige supporters waren met bussen naar Deventer gereisd.
Er was voor deze wedstrijd geen combiregeling van kracht. Op weg naar het voetbalstadion verdwaalde deze groep treinsupporters van Sparta. Aan de Ceintuurbaan liepen zij op een groep Go Ahead supporters en raakten slaags. Drie Spartanen werden o.a. met een gesp van een riem geraakt. Hun hoofdwonden werden in het Deventer ziekenhuis behandeld en nadien konden zij de wedstrijd weer bijwonen.

NA

Kennelijk konden de GAE supporters het verlies van hun club niet verkroppen en vond men het noodzakelijk om na afloop van de wedstrijd het bussenvak van de Sparta-fans te bestormen.
De politie en de Sparta-supporters werden met stenen en bierflessen bekogeld. Door enkele korte maar felle charges uit voeren werd de vrij grote supportersgroep uit elkaar gedreven en werd het vertrek van de Sparta-supporters uiteindelijk mogelijk. Daarbij werden o.a. honden ingezet en enkele personen zijn door de diensthonden gebeten.

Het bleef naderhand vrij lang onrustig.
Later op de avond werden aan de Bierstaat nog twee Go Ahead-supporters aangehouden omdat men alcohol op straat nuttigde f bij zich had.
Tijdens het transport naar het politiebureau bedreigden de verdachten de politieagent en deelde één van hen een elleboogstoot uit. De politieman werd in het gezicht geraakt.

De politie stelt een onderzoek in naar deze openlijke geweldplegingen en probeert de daders op te sporen.

Politievoorlichter
Wim Rabelink
038 4963891

---- --