RED BULL NEDERLAND B.V.

Winnaars Red Bull Dutch Extreme zetten snelste tijd ooit neer

PERSBERICHT

WINNAARS RED BULL DUTCH EXTREME ZETTEN SNELSTE TIJD OOIT NEER

De Bilt, 21 september 2003 - De winnaars van de uitputtende adventure race Red Bull Dutch Extreme kwamen zondag om 0:58 uur in Loosdrecht over de finish. Team Bartels, het uit Veenendaal afkomstige winnende duo, volbracht de 475 km (!) lange race in een absolute recordtijd van 41 uur. En dat alles zonder slaap! Inmiddels zijn er 14 van de 33 gestarte teams over de finish.

De adventure race, die afgelopen vrijdag in Den Helder van start ging met een landingsvaartuig van het Korps Mariniers, kende een zeer spannend verloop gedurende het weekend. De kopploeg, die uit 6 teams bestond, was aan elkaar gewaagd en wisselde nogal eens van positie. Uiteindelijk bleek Team Bartels over de beste conditie en de langste adem te beschikken. Zij legden het parcours van 475 km als snelste hardlopend, op skeelers, per kano en mountainbike af. Hun tijd van 41 uur is tevens de snelste tijd ooit neergezet in de Red Bull Dutch Extreme! De winnaars van 2003 waren beduidend sneller dan de winnaars van de twee voorgaande edities. Volgens het reglement moesten de deelnemers de race in 72 uur afleggen.

Voor 13 teams bleek de Dutch Extreme te zwaar. Vanwege het niet halen van tijdslimieten, het lopen van strafrondes en onderweg opgelopen blessures haalden 13 teams de eindstreep niet. Volledig uitgeput en verslagen zochten deze adventure racers hun rustplek bij het centrale punt Loosdrecht op. Met nog 6 teams in de race en een winnende tijd die als record de boeken ingaat, kan organisator Stichting Dutch Extreme nu al terugkijken op een geslaagd, sportief en grensverleggend event.

Einduitslag Red Bull Dutch Extreme 2003:

1. Team Bartels Finish 21/09 om 00:58 uur
2. Team Vasasport Finish 21/09 om 01:59 uur
3. Team Nijhuis Finish 21/09 om 04:24 uur

Actueel beeld van de race is terug te vinden op ANP Net.

Noot aan de redactie,