Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Bergen op Zoom (20,21/9)

Zondag, 21 september 2003

Brand verwoest leegstaand pand

HALSTEREN- Vrijdagavond rond 20.30 uur brak brand uit in de voormalige verpleegstersflat op het terrein van Vrederust in Halsteren. De omvang van de schade is niet bekend. De brandweer was met meerdere blusvoertuigen ter plaatse. Ook de bedrijfsbrandweer assisteerde met een eigen brandweervoertuig. De brandweer is tot in de vroege morgen bezig geweest met het blussen. De politie houdt rekening met brandstichting en stelt een onderzoek in.

Gokkasten opengebroken

BERGEN op ZOOM In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken bij een horecabedijf op de Grote Markt in Bergen op zoom. Er werden gokkasten opengebroken. Hoeveel geld er is weggehaald is niet bekend.

Inbraak auto

BERGEN op ZOOM- Vrijdagavond in de parkeergarage aan de LINDEBAAN een diefstal uit een auto plaats. Uit de Opel Astra van een mevrouw uit Putte werd een radio-cd-speler weggenomen. Omvang schade niet bekend.

Belgen aangehouden met softdrugs

BERGEN op ZOOM - Vrijdagavond werden op de Rooseveltlaan in Bergen op Zoom drie Belgen uit Antwerpen aangehouden. Zij waren in het bezit van 25 gram softdrugs. Proces-verbaal is opgemaakt en de drugs zijn in beslag genomen.

Man schopt politievrouw en personeelslid discotheek

BERGEN op ZOOM - Een 34 jarige inwoner uit Bergen op Zoom is op het Sint Catharinaplein aangehouden, omdat hij eerst een discotheek een bezoekster lastig viel en later een politievrouw schopte.

Het probleem ontstond toen hij door een personeelslid werd buitengezet vanwege zijn vervelend gedrag. Dat leverde het personeelslid een schopte op. Toen de te hulp geroepen politie de man wilde aanhouden verzette hij zich flink en schopte de man naar een politievrouw. De verdachte is aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Politie arresteert vechtersbazen

STEENBERGEN Vannacht rond 03.30 uur heeft de politie drie inwoners uit Bergen op Zoom aangehouden. Toen de politie bij schermutselingen op de Steenbergsestraat tussen enkele vechtersbazen wilde komen begon een groot deel van de groep zich tegen de politie te keren. Er werd geduwd en getrokken. De wapenstok en diensthond Junior moest er aan te pas komen om de orde te herstellen. Uiteindelijk werden drie verdachten aangehouden voor verstoring openbare orde en verzet tegen de politie.

De groep vierde de 50ste verjaardag van een van hen en kwamen voor elkaar op toen ze het bij een horecagelegenheid aan de stok kregen met een van de portiers. Er ontstond een ruzie en een handgemeen en gingen er zich steeds meer mensen mee bemoeien. Toen de politie een linie vormde om de opdringerige groep te verwijderen kwam een 46 jarige man uit Bergen op Zoom naar voren en ging op de politiehond af. Toen de man op vorderingen van de politie niet wilde teruggaan beet de politiehond hem in zijn been beet.

De man verklaarde vroeger pakwerker te zijn geweest en wel te weten hoe je met dit soort honden om moet gaan. Dat pakte even anders uit. Toen de man op de grond lag schopte hij de politiehond tegen zijn kop, die als toetjenog een keer in zijn voet beet. Na behandeling in het ziekenhuis voor de hondenbeet, en na verhoor, kon de man naar huis. Ook de twee andere verdachten, een man van 50 en 25 jaar, kregen een proces-verbaal voor het verstoren van de openbare orde en verzet tegen de politie.

Caravan in brand

BERGEN op ZOOM -In de nacht van zaterdag op zondag brandde in de Wierlaan een caravan uit. Een personenauto, die naast de caravan stond, kon nog weggeduwd worden. Auto had aan de rechterzijde schade opgelopen. De technische recherche onderzoekt de brand.

Man bedreigt portier met vuurwapen

BERGEN op ZOOM Vanmorgen rond 04.00 uur heeft de politie twee mannen uit die plaats aangehouden, die op de Westersingel te Bergen op Zoom moeilijkheden hadden met portiers van een horecagelegenheid. Een van de twee trok een pistool en bedreigde daarmee de portiers. De mannen kon gelijk buiten worden gewerkt en gingen er meteen vandoor. De gealarmeerde politie zocht de omgeving af en kon het tweetal aangehouden. De 25 jarige verdachte die met het vuurwapen had gedreigd is in verzekering gesteld. Tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt.

De twee mannen kregen het met de portiers aan de stok toen ze de zaak in een onbewaakt ogenblik wilde binnenglippen. Dat leidde tot een discussie en duw- en trekwerk met de portiers. Hierop trok een van de twee mannen een pistool. Eén van de portiers zag kans de mannen naar buiten te duwen, waarna de ongewenste bezoekers er vervolgens tussenuit gingen. De politie kon vrijwel direct daarna de twee verdachten aanhouden. Het pistool bleek spoorloos en door de 25 jarige verdachte en eigenaar van het wapen te zijn weggegooid. Diensthond Sam vond later het wapen terug onder een geparkeerde auto.

De nacht van zaterdag op zondag was het zeer onrustig en gewelddadig in het centrum van Bergen op Zoom.

Autobrand

HUIJBERGEN Vanmorgen omstreeks 01.05 uur, werd door de brandweer in Huijbergen op de Dorpsstraat een autobrand geblust. Ter plaatse was door onbekende oorzaak een personenauto van een bewoner uit Rilland in brand gevlogen. De auto brandde geheel uit.

Dronken automobilist rijdt tegen hek en auto

OUD- GASTEL Een 46 jarige bestuurder uit Stampersgat is gisteravond rond 20.30 uur met zijn auto op de Saffraan tegen een hek en een geparkeerde auto gereden. De man bleek een alcoholpromillage te hebben van rond de 2 o/oo. Het rijbewijs van deze bestuurder werd ingevorderd.

Dronken automobilist belandt in sloot

RUCPHEN Vrijdagavond is rond 18:01 uur op de Sprundelseweg in Rucphen een 38 jarige man uit Schijf met zijn personenauto naast de weg in de sloot gereden. Hij bleek te veel te hebben gedronken en een promillage te hebben van 1,2 o/oo. De bestuurder kreeg een boete en een rijverbod opgelegd.

Vrijwel gelijktijdig werd op de A58 bij Hoezaar ter hoogte van St. Willebrord een 26 jarige man uit Breda als bestuurder van een personenauto aangehouden, omdat hij te veel alcohol had gedronken. Ook hij bleek een promillage te hebben van rond de 1,2 o/oo. Ook hier volgde een rijverbod en een boete.

Inbraak woning

ST.WILLEBRORD Dit weekend werd er in een woninginbraak ingebroken aan de Pastoor Bastiaansensingel in St.Willebrord. Het slot van de keukendeur werd geforceerd. Er worden wat sieraden vermist. Omvang schade niet bekend.

Onverzekerde bromfietser botst op auto

ROOSENDAAL Vrijdagmiddag vond er op de Adriaan van Ostadestraat/Gerard ter Borchstraat een aanrijding plaats tussen een personenauto bestuurd door een 36 jarige vrouw uit Roosendaal en een 27 jarige bromfietser uit Etten-Leur. De bromfietser kwam van rechts op gelijk waardige kruising en kreeg geen voorrang van de automobiliste. Bromfietser was niet verzekerd en had geen bromfietscertificaat.

Vernieling auto

ROOSENDAAL - Zaterdagavond werd tussen 21.00 uur en 23.30 uur in Roosendaal op de Parklaan een personenauto vernield van een bewoner uit Zevenbergen. Het rechter voorportier werd geheel ontzet. Omvang van de schade is niet bekend, evenals de dader.

Onverzekerd en onder invloed

ROOSENDAAL Rond middernacht werd op de Kloosterstraat een 33 jarige inwoner uit Roosendaal betrapt op het besturen van een personenauto terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde. Hij kreeg een rijverbod en een boete van 190,- opgelegd.Tevens bleek het voertuig van betrokkene onverzekerd te zijn.

Bron: R. van Kuik