Politie Midden- en West Brabant

Wedstrijd NAC Breda-AJAX verloopt rustig

zondag, 21 september 2003

BREDA: De wedstrijd NAC BREDA-AJAX is rustig verlopen. De aanwezigheid van 1000 AJAX-supporters, die met 22 bussen werden aangevoerd, leidde niet tot grote problemen. Voorafgaande aan de wedstrijd verrichtte de politie 4 arrestaties. De politie zette 160 agenten in.

Een 26-jarige Bredanaar werd omstreeks 12.45 uur op de Meidoornstraat aangehouden toen hij vuurwerk, bestaande uit twee Chinese rollen aanstak.

Kort daarna werden drie inzittenden van een personenauto op de Lunetstraat aangehouden. Agenten hadden gezien dat een van de mannen met een ijzeren staaf had gezwaaid nabij een café op de Meidoornstraat alwaar zich een groep NAC-supporters had verzameld. De andere twee mannen waren daar ter plaatse ook uit de auto gestapt. Het drietal maakte een dreigende indruk en is daarom aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het gaat om drie Bredase mannen, van 18,19 en 21 jaar. Zij zijn ingesloten. De vuurwerkgooier krijgt een proces-verbaal, maar is inmiddels weer in vrijheid gesteld.

Na afloop van de wedstrijd haalde een groep AJAX supporters voordat zij de bussen in gingen een deel van het hek rondom het oefenveld neer, ondanks dat het hek verstevigd was en het zicht met plastic was afgedekt. Door snel optreden van Stewards en ME kon een confrontatie met de NAC-supporters worden voorkomen en bleef het bij roepen.

Bron: Willem van Hooijdonk