Politie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Noordwest-Veluwe

Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top

Datum: 21 sept. 2003

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE

21 september 2003

Epe - drankrijdster

Bij een controle op de Hoofdstraat in Epe, bleek zaterdagnacht een 31 jarige vrouw uit Epe onder invloed van alcohol. Zij reed in een personenauto en blies 1, 2 prom. De politie maakt proces-verbaal op.

Vaassen - aanhanger met kleding uitgebrand

Een aanhangwagen met kleding bestemd voor Albanië is zaterdagmacht in Vaassen uitgebrand. De aanhanger stond tegen de gevel van een kledingzaak aan de Dorpsstraat. De bewoners werden rond 3.15 uur gewekt door een passerende automobilist. De brandweer bluste de brand. De gevel en luifel van het pand liep door de hitte enige schade op. De politie denkt dat de brand is aangestoken en roept getuigen op die in de omgeving iets bijzonders hebben gezien zich te melden via 0900-8844.

Heerde - drie Polen met gestolen goederen aangehouden

De politie in Heerde heeft vrijdagmiddag drie inzittenden van en personenauto aangehouden, nadat bij controle bleek dat er in de auto gestolen goederen lagen. De politie trof er twee weekendtassen met nieuwe kledingstukken en toilettassen met make-up-artikelen. De drie inzittenden, een man van 26 jaar en twee vrouwen, beiden 28 jaar, zijn afkomstig uit Polen. Bij een eerste globaal onderzoek bleek dat de make-upspullen vermoedelijk afkomstig zijn uit het kruidvat in Heerde. Het drietal is voor nader onderzoek ingesloten.

Oldebroek - Bestuurder (zonder rijbewijs) met vriendin gewond na botsing

Een 19 jarige jongen uit 't Harde en een vriendinnetje uit Oldebroek zijn vrijdagavond op de Vierhuizenweg in Oldebroek gewond geraakt nadat de jongeman de auto die hij bestuurde niet onder controle had. De auto raakte van de weg botste tegen een boom. Het meisje is door de brandweer uit de auto bevrijd. Beiden zijn met onbekend per ambulance naar De jongen had nog geen geldig rijbewijs. De auto was wel zijn eigendom en moest worden afgesleept. Hij verklaarde dat hij was uitgeweken voor een automobilist die vanaf het Bovenpad de weg was opgereden.

Putten - Gitaren muziekband ontvreemd

De muziekband die vrijdagavond optrad in een horecazaak aan de Stationsstraat in Putten is bestolen van 6 gitaren en een krat met kabel en snoeren.
Het gezelschap had hun instrumenten na afloop van het optreden in de aanhangwagen geladen en daarna nog een afzakkertje genomen in het etablissement . In die tijd, tussen 01.30 en 02.00 uur werd uit de aanhangwagen die naast de zaak stond de goederen weggehaald. De waarde is aanzienlijk, maar nog niet officieel vastgesteld. De politie vraagt getuigen die iets gezien hebben zich te melden bij de politie in Putten.

Putten - Hennepkwekerij op drijvend vlot tussen riet

In een rietkraag langs strand Nulde, heeft de politie afgelopen vrijdag een hennepkwekerij op een drijvend vlot ontmanteld. Er groeiden bijna 200 planten in plastic bakken met aarde. Op het vlot was verder een frame gebouwd in de vorm van een kas, waarover plastic was gespannen. Medewerkers van de recreatiegemeenschap en de gemeente Putten hebben het bouwsel weggehaald en vernietigd. De politie stelt een ander onderzoek in.

Harderwijk - gewond na elleboogstoot

Een 21 jarige man uit Harderwijk raakte vrijdagavond op de Donkerstraat i Harderwijk gewond toen hij door een passerende bromfietser met de elleboog in zijn rug werd gestoten. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De politie is een onderzoek gestart.

Hattem - Politie heeft handenvol aan tienerfeest

De politie in Hattem had zaterdagavond de handen vol aan een ruzie op een tienerfeestje aan het Lageland in Hattem. Tijdens afwezigheid van de ouders had een groep jongelui een feestje georganiseerd. Tijdens de fuif ontstond er onenigheid en viel er buiten de woning een enkele klap. Ook sneuvelde er een autoruit. Via de gsm's werden er andere vrienden gebeld en gesmsd. Nabij de skatebaan zijn er vervolgens tussen de jongelui nog enkele klappen uitgewisseld. De politie heeft één jongen van 17 jaar uit Hattemerbroek aangehouden en ingesloten. Twee andere jongens werden voor het afleggen van een getuigenverklaring meegenomen naar het bureau in Hattem. Eén van hen, een jongen uit Raalte kreeg op het bureau ademhalingsmoeilijkheden. Hij werd per ambulance voor onderzoek naar een ziekenhuis in Zwolle vervoerd.

Vaassen - Twee mannen gewond na openlijk geweld

Twee mannen uit Vaassen en Biddinghuizen zijn zaterdagmiddag gewond geraakt nadat ze door een nog onbekende jongeman met een schop werden geslagen. De twee slachtoffers waren op het erf van de Vaassenaar aan de Acaciahof bezig met het aanleggen van een tegelpad. Tijdens het werk werden ze gehinderd door rondrijdende jongelui op scooters. Toen het tweetal daar wat van zei, werden ze belaagd door de onbekende met de schop en nog enkele andere jongelui. De twee slachtoffers is hulp geboden door een dienstdoende arts. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart.

Nunspeet - drankrijder in de middenberm

Een 30 jarige automobilist uit Zuidwolde, strandde zondagnacht met zijn personenauto de middenberm van de A28 tussen 't Harde en Nunspeet De man blies 1,5 prom. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Nunspeet - Getuige grijpt graffiti-spuiter

Een 46 jarige getuige heeft zondagnacht op de Markt in Nunspeet een 22 jarige jongeman aangehouden die net van plan was om zich, met een spuitbus verf, te gaan uitleven op de muur van een steegje. Nadat de 22 jarige in zijn kraag gegrepen was, kwam zijn 20 jarige vriend uit Harderwijk ook schoorvoetend te voorschijn. Het duo had ter plaats nog geen graffiti gespoten. De politie heeft beide kanpen aangehouden en maakt proces-verbaal op wegens overtreding van de plaatselijke verordening, waarin staat dat je niet met verf of kleurstof op de openbare weg mag zijn.

Nunspeet - controle in de 30 km. zone

De politie heeft zaterdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Bloemhofweg en de Hulstweg (omgeving sportcomplex de Brake) Dit gebied is aangemerkt als 30 km. zone.
Er werden 50 passanten gecontroleerd. 12 bestuurder reden 37 km. of harder. Zij werden bekeurd. De hoogste snelheid was 47 km. per uur. De komende tijd zullen in de 30 km. zone meerdere controles plaats vinden.

Harderwjk - auto op z'n kant

Het is nog maar net goed afgelopen met de 21 jarige automobilist uit Harderwijk en zijn inzittende vrienden. Zaterdagavond reed hij omstreeks 22.00 uur op de Veldkamp in Harderwijk. Omdat er één of meer jongelui op de weg stonden maakte hij een uitwijkmanoeuvre, maar gezien de hoge snelheid waarmee hij reed was dat onverantwoord. Zijn auto kantelde en een lichtmast werd daarbij vernield. De politie maakt proces-verbaal op.

Harderwijk - nachtelijke herrieschopper aangehouden
De politie heeft zondagnacht rond 04.00 uur een 26 jarige Harderwijker aangehouden nadat hij op de Markt luid schreeuwend rond liep en volop de aandacht opeiste. De man was al eerder gesommeerd de binnenstad te verlaten, maar was kennelijk teruggekeerd. De aanhouding ging met enige weerstand gepaard, zodat meerdere politiemensen zich met de herrieschopper moesten bezig houden. De politie maakt proces-verbaal op.

038-375 10 50
---- --