Politie Noord- en Oost Gelderland

Politieregio Noord- en Oost-Gelderland

Politiedistrict IJsselstreek

Nadere informatie:

IJSSELSTREEK

Persberichten weekeinde 20 & 21 september 2003

Twello - drankrijder verlaat plaats ongeval

De politie heeft zaterdagnacht een 21 jarige man uit Tweelo aangehouden nadat hij met zijn auto op de Thorbeckelaan in Twello tegen een geparkeerde auto was gebotst. De geparkeerde auto liep zware schade op.
De veroorzaker van het ongeval bleek te zijn weggereden, maar de politie had bij het opsporingsonderzoek een "makkie", omdat op de plaats van het ongeval een kentekenplaat achter was gebleven. Op het adres van de 21 jarige werd de auto, behorend bij de kentekenplaat, beschadigd aangetroffen. De bestuurder gaf aanvankelijk op dat zijn vriend uit Apeldoorn had gereden. Toen de politie daar informeerde bleek dat niet het geval. Beide mannen werden even alleen gelaten, waarna het hoge woord er uit kwam en de eigenaar van de auto uit Twello bekende de aanrijding te hebben veroorzaakt. De man bleek alcohol te hebben genuttigd. Hij blies 1,7 prom. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Hall - drankrijder
Een 44 jarige automobilist uit Eerbeek bleek vrijdagmiddag bij controle op de Hallseweg onder invloed van alcohol. De man blies 0.9 prom. De politie maakt proces-verbaal op.

Zutphen - Terreinwagen gestolen

Vijdagmiddag is vanaf een parkeerplaats aan de Houtwal in Zutphen een groene Daihatsu Rocky met het kenteken 12-VV-HT ontvreemd. De 55 jarige eigenaar uit Geesteren deed aangifte. De diefstal vond plaats tussen 08.00 en 15.00 uur.

Zutphen - korte vlucht gedetineerde

Een 19 jarige gedetineerde van de Sprengen in Zutphen wist vrijdagmorgen aan zijn bewakers te ontsnappen toen hij voor onderzoek naar het ziekenhuis moest. Na een toiletbezoek belaagde hij zijn begeleiders met een stok en vluchtte het ziekenhuis uit. Na een korte achtervolging belandde hij in de vijver naast het ziekenhuis. Met inzet van de politie is de man uit de vijver gekomen en vervolgens aangehouden en ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op wegens bedreiging en mishandeling van zijn begeleiders.

Zutphen - man ingesloten na bedreiging met neppistool

De politie heeft vrijdagavond een 28 jarige man uit Zutphen op de Heukestraat in Zutphen aangehouden nadat hij kort daarvoor op de IJsselkade een drietal meisjes van 13 en 14 jaar had bedreigd met een pistool. Later bleek dat dit een neppistool betrof, maar ook een neppistool is niettemin ingevolge de wetgeving verboden is om in bezit te hebben. Kort na de melding van de meisjes bleek de man aan bezoekers van een terras aan de Groenstraat het nepwapen te hebben getoond. Na een korte zoekactie werd de man op de Heukestraat door de politie aangetroffen. Naast het nepwapen droeg hij ook een verboden dolkmes bij zich. De man werd voor nader onderzoek ingesloten.

Zutphen - jongelui aangehouden na diefstal lampen

Vier jongens van 13, 15 en 16 jaar zijn zondagnacht door de politie aangehouden op verdenking van diefstal van een paar handlampen uit een tankgebouwtje op het NS-complex in Zutphen. De jongens zijn afkomstig uit Zutphen en Deventer. Bij één van hen werden een tweetal lampen in de fietstas aangetroffen. De jongen bekende zijn daden. De politie maakt proces-verbaal op.

Zutphen - Twee vrouwen en een man ingesloten opstootje

De politie heeft zondagnacht twee vrouwen en een man op de Vaaltstraat in Zutphen aangehouden. De politie trof na een melding van een vernieling van een ruit van een woning op de Vaaltstraat een 25 jarige vrouw uit Deventer en een 22 jarige man uit Zutphen aan. De vrouw had bloedende verwondingen aan een hand. Beiden waren duidelijk onder invloed van veel alcohol. Toen de politie de vrouw wilde aanhouden inzake de vernieling van de ruit, ontstond er veel verzet en werden de politiemensen beledigd. Na gearriveerde assistentie konden beiden toch worden aangehouden en voor nader onderzoek worden ingesloten. Tijdens de aanhouding bemoeiden meerdere omstanders zich met het politieoptreden. Een 29 jarige vrouw probeerde het politieoptreden zelfs te beletten. Ook zij werd ingesloten.

Vorden - Warnsveld - Steenderen - Eén bestuurder met te veel drank

Bij een alcoholcontrole afgelopen zaterdagavond en zondagnacht hebben op verschillende lokaties in Vorden, Warnsveld en Steenderen 357 bestuurders geblazen. Slechts één bromfietsbestuurder bleek te veel alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 0,6 prom.

038-375 10 50
---- --