21/9 De Leijgraaf

Uden 21-09-2003 -

DISTRICT DE LEIJGRAAF

VUURWERKBOM OP BINNENPLAATS POLITIEBUREAU GEGOOID, Uden

Zondagmorgen omstreeks 04.15 uur is door onbekenden een vuurwerkbom op de binnenplaats van het politiebureau aan de Leeuweriksweg in Uden gegooid. Een politiemedewerkster op het bureau hoorde een klap en zag op een bewakingscamera iets exploderen. Toen zij poolshoogte ging nemen waren de daders al gevlogen. Door het projectiel raakte een roldeur van een garage en enkele voertuigen licht beschadigd. De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie Uden via telefoonnummer 0900-8844.

OVERTREDINGEN SLUITINGSTIJD, Veghel

In de nacht van zaterdag op zondag zijn drie horecaondernemers aan respectievelijk het Heilig Hartplein (tweede keer dit weekend), de Hoofdstraat en aan het Bolkenplein bekeurd omdat zij hun zaak te laat open hadden. Alledrie de zaken hadden hun zaak nog na drie uur geopend.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING, Uden

Van zaterdag op zondag is een 26-jarige inwoner uit Uden op de Sint Janstraat in zijn woonplaats aangehouden voor belediging. Hij schold, twee agenten die waren belast met horecatoezicht uit voor:Vuile NSB-ers. Hij is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

MAN LOOPT BIJ ALCOHOLCONTROLE TEGEN DE LAMP, Veghel

Zaterdagavond is een 51-jarige inwoner uit Veghel bij een alcoholcontrole op de Sluisstraat in zijn woonplaats behalve voor alcoholgebruik, tegen de lamp gelopen omdat hij nog 18 dagen hechtenis open had staan. Proces verbaal is opgemaakt en hij is ingesloten om zijn 18 dagen uit te zitten.

FIETSER LICHTGEWOND DOOR OPENEN PORTIER, Uden

Zaterdagmiddag is een 57-jarige fietser uit Uden op de Sint Janstraat in zijn woonplaats lichtgewond geraakt toen de 35-jarige Udense automobilist zonder op te letten het portier van zijn auto opende. De man kwam ten val en is met lichte verwondingen per ambulance overgebracht naar het Bernhovenziekenhuis in Veghel. Het slachtoffer mocht diezelfde dag het ziekenhuis weer verlaten.

VERDACHTE HUISELIJK GEWELD AANGEHOUDEN, Veghel

Zaterdagavond is in de bloemenbuurt in Veghel een 45-jarige inwoner uit Erp aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort daarvoor zijn ex-vrouw in haar woning in Veghel verbaal te hebben bedreigd en haar ernstig te hebben mishandeld. De vrouw liep o.a. letsel aan nek en hoofd op. De verdachte is inmiddels inverzekeringgesteld.