21/09 Den Bosch

's-Hertogenbosch 21-09-2003 -

DISTRICT DEN BOSCH

VIER JONGEREN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING EN DIEFSTAL, s-Hertogenbosch

Van zaterdag op zondag zijn drie 19-jarige Bosschenaren en één 16-jarige Vughtenaar aangehouden voor respectievelijk vernieling van een voordeur en poging tot diefstal van post bij een woning aan de Peperstraat in s-Hertogenbosch. De drie Bosschenaren zouden volgens getuigen een gat in de deur hebben getrapt. De Vughtenaar pakte kort daarna door het gat post uit de woning. Omdat hij betrapt werd door een getuige legde hij de post weer terug. De gewaarschuwde politie kon de vier korte tijd later in de binnenstad aanhouden.

AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING VAN AGENTEN, s-Hertogenbosch

Van zaterdag op zondag is een 18-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch op de Stationsweg in zijn woonplaats aangehouden voor belediging. Hij schold op de fiets passerende agenten tot tweemaal toe uit voor kankerwouten". Hij is voor verhoor meegenomen naar het bureau. Proces-verbaal is opgemaakt.

FRANSE JONGEN AANGEHOUDEN VOOR POGING DIEFSTAL PINPAS, s-Hertogenbosch

Zaterdagmiddag is een 16-jarige Franse jongen op de Sint Janssingel in s-Hertogenbosch aangehouden voor poging tot diefstal van een pinpas. De jongen stichtte verwarring bij een 50-jarige pinnende vrouw uit Vught en wist haar pinpas in handen te krijgen. De vrouw wist deze weer terug te pakken en is toen weggelopen. Zij sprak kort daarop twee te voet surveillerende agenten aan die de man aan de hand van het signalement hebben aangehouden. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD, s-Hertogenbosch

De politie heeft zaterdagmiddag op het politiebureau aan de Vogelstraat in s-Hertogenbosch een 23-jarige Bosschenaar aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld. De man kwam poolshoogte nemen aan het bureau en wilde weten waarom zijn vriendin daar was. De vrouw deed net aangifte van diverse mishandelingen en bedreigingen door de man in de afgelopen twee jaar. Zij heeft zich meerdere malen aan haar verwondingen moeten laten behandelen. De Bosschenaar is daarop direct aangehouden, ingesloten en inmiddels inverzekering gesteld.

BRIEVENBUS WONING IN BRAND GESTOKEN, s-Hertogenbosch

Zaterdagavond is een brievenbus van een woning aan de Willem Deckersstraat in s-Hertogenbosch in brand gestoken. De bewoner rook een brandlucht en wist het beginnende brandje zelf te blussen. De politie onderzoekt de zaak.