Persbericht

Paul Meijer bijna kampioen na dubbele zege

Spa-Francorchamps (B)/Bilthoven, 21 september 2003. Paul Meijer (Bilthoven) heeft een uitstekend weekeinde achter de rug op het circuit van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen. Paul won beide races van de Habo DaCosta Formule Renault 2000, terwijl zijn rivalen in de strijd om de titel enkele steken lieten vallen. De 18-jarige coureur kon zijn voorsprong uitbouwen tot 41 punten, terwijl de tweede man in het tussenklassement Ton Strous jr. nog maximaal 44 punten kan halen tijdens de finaleraces op Circuit Park Zandvoort. De titel is dus bijna binnen!

Met nog vier races voor de boeg begon Paul Meijer als klassementsaanvoerder aan de dubbele wedstrijd van de Habo DaCosta Formule Renault 2000 op het circuit van Spa-Francorchamps. De voorbereidingen van de jonge coureur verliepen uitstekend. "We hebben hier veel getest, we begonnen goed voorbereid aan het weekeinde", vertelde hij. "Tijdens de vrije trainingen op vrijdag was ik de snelste, in de enige kwalificatietraining reed ik de tweede tijd achter Ton Strous jr. Ik mag de eerste race op zaterdag dus vanaf de eerste startrij vertrekken." Meijer had waarschijnlijk wel de pole position voor zich op kunnen eisen. "Ik had nog twee nieuwe banden. Die heb ik bewaard voor de race", vertelde hij.

De eerste race van het weekeinde, verreden op zaterdag, verliep uitmuntend voor Paul Meijer. Bij de start moest hij nog genoegen nemen met de tweede plaats, maar hij kon halverwege de eerste ronde al de leiding overnemen van Ton Strous jr. Paul liep vervolgens snel weg en kwam na elf ronden met een voorsprong van bijna elf seconden op tweede man Yelmer Buurman over de finish. "Het was een perfecte race", concludeerde Meijer. "Ik heb de hele wedstrijd heel geconcentreerd gereden, ieder rondje reed ik hetzelfde." Paul reed met afstand de snelste raceronde, waarmee hij de pole position voor de race op zondag veiligstelde. Hij bouwde bovendien zijn voorsprong in het tussenklassement op tweede man Ton Strous jr. uit.

De tweede race van het weekeinde, verreden op zondag, was voor wat betreft Paul bijna een herhaling van de eerste wedstrijd. "Het enige verschil is eigenlijk dat ik deze keer vanaf de start op kop lag", aldus de rijder uitkomend voor AR Motorsport. "Ik kon ook in de tweede race vrij gemakkelijk weglopen bij mijn achtervolgers. Ik had geen enkel probleem en ik heb geen enkele fout gemaakt." Mede doordat zijn grootste rivaal in de strijd om de titel Ton Strous jr. uitviel, kon Paul zijn voorsprong in het tussenklassement uitbouwen tot 41 punten. "Tijdens de laatste twee races van het kampioenschap, op 4 en 5 oktober op Circuit Park Zandvoort, hoef ik nog maar drie punten te pakken om kampioen te worden. Ik ben echt vreselijk blij, niet alleen voor mijzelf maar ook voor mijn team AR Motorsport en voor al mijn sponsors! "