Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (20-21/09)

Oosterhout, zondag 21 september 2003

Politie houdt twee mannen aan
DUSSEN: De politie hield op vrijdag 19 september omstreeks 23.00 uur in de Dokter van Vuurestraat een 58-jarige man uit Dussen aan. De man was het niet eens met de aanhouding van een 32-jarig familielid, eveneens uit die plaats. Deze werd verdacht van mishandeling na een uit hand gelopen ruzie over mogelijke geluidsoverlast. Tijdens de aanhouding maakte de 58-jarige beledigende opmerkingen in de richting van de betrokken politiemensen. Daarop werd hij ook aangehouden. Beide mannen zijn overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Harddrugs
EETHEN: In de nacht van vrijdag op zaterdag 20/21 september fouilleerden portiers van een horecagelegenheid een 19-jarige inwoner van Wijk en Aalburg. Zij troffen daarbij een kleine hoeveelheid harddrugs aan. De man is door de portiers aangehouden en overgedragen aan de politie. De politie heeft de drugs in beslag genomen. De man is na verhoor in vrijheid gesteld. Hij kreeg een boete van 540 euro.

Geluidshinder bestraft
SLEEUWIJK: Op zaterdagavond 20 september bekeurde de politie een
17-jarige inwoner van Sleeuwijk. Hij vond het nodig om tijdens een officiële korte plechtigheid bij de taptoe in het park geluidsoverlast te veroorzaken met zijn scooter.

Belediging politie
LAGE ZWALUWE: Op vrijdagavond 19 september hield de politie omstreeks
20.00 uur een 44-jarige man uit Lage Zwaluwe aan. De man was het niet eens met de bekeuring van zijn dochter en beledigde en bedreigde de betrokken politieambtenaren. Na verhoor op het bureau is hij later op de avond weer naar huis gestuurd.
De politie was ter plaatse gekomen na meldingen dat jeugd in Lage Zwaluwe gebruik zou maken dan wel rond zou rijden op de openbare weg met een gemotoriseerd golfkarretje. Dit werd door andere weggebruikers als gevaarlijk aangemerkt.

Snelheidscontrole
MADE / TERHEIJDEN: Op vrijdag 19 september hield de politie op de Drimmelenseweg te Made een snelheidscontrole. Hierbij werden 872 voertuigen gecontroleerd. Veertig bestuurders bleken in overtreding. Ook werd gecontroleerd op de Hoofdstraat in Terheijden. Hierbij werden
1410 voertuig gecontroleerd waarvan er 23 in overtreding waren. De hoogste snelheid was 70 km/u. Op beide plaatsen geldt een maximum snelheid van 50 km/u.

Geld gestolen
RAAMSDONKSVEER: Op vrijdagmiddag 19 september werd in een winkel aan de Hoofdstraat de inhoud van een portemonnee van een medewerkster ontvreemd. Kort voor het feit was de winkel bezocht door een aantal mannen en vrouwen dat zich verdacht gedroeg.

Dronken bestuurder ramt geparkeerd auto
LAGE ZWALUWE: Op zaterdagavond 20 september ramde een 58-jarige automobilist uit Zevenbergsche Hoek een geparkeerde auto op de Nieuwlandsedijk. Hierdoor ontstond behoorlijke schade. De veroorzaker maakte zich na de aanrijding uit de voeten. De gewaarschuwde politie stelde in de buurt een onderzoek en op aanwijzing van getuigen kon hij even laten worden aangehouden terwijl hij zich schuil hield in een bootje. De man bleek onder invloed van alcoholhoudende drank. Bij een ademanalyse op het bureau blies hij 840 ug/l. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs ingevorderd.

Niet opgeven naam
KAATSHEUVEL: Vrijdagavond 19 september bekeurde de politie op Schotsestraat een 20-jarige man uit Kaatsheuvel omdat de ramen van zijn auto geblindeerd waren. Toen de politie een bekeuring uitschreef maakte hij beledigende opmerkingen. Tevens wilde hij niet meewerken aan het controleren van zijn personalia. De man werd daarom aangehouden voor het niet opgeven van zijn personalia. Op het politiebureau werd een verklaring van de man opgenomen. Na verhoor is hij heengezonden.

Verkeersongeval met materiële schade
LOON OP ZAND: Vrijdagavond 19 september vond op de Kasteellaan een eenzijdig ongeval plaats. Een 54 jarige inwoner van St Willebord wilde de radio in zijn auto wat harder zetten. Hierdoor had hij zijn voertuig niet voldoende onder controle waardoor hij met de auto over een vluchtheuvel heen reed en tot stilstand kwam tegen een geleidingsbord. De auto liep hierdoor flinke schade op.

Aanrijding auto/kind met licht lichamelijk letsel KAATSHEUVEL: Op zaterdag 20 september omstreeks 20.15 uur reed een 22 jarige automobilist uit Kaatsheuvel over de Duinlaan. Plotseling stak een 7-jarig jongetje uit Assendelft op zijn step de weg over. De automobilist kon het kind op zn stepje niet meer ontwijken en kwam in aanrijding met het kind. Het jongetje liep enkele schaafwonden op.

Bierdrinker beboet
s GRAVENMOER: Bij controle van hangplekken constateerde de wijkagent op zaterdagavond 20 september dat een jongenman bier dronk op de openbare weg achter buurthuis de Geubel. De jongeman werd tot de orde geroepen met een verwijzing naar bureau Halt.

Drie mannen aangehouden n.a.v. flessentrekkerij
GILZE: Op vrijdagavond 19 september verlieten drie mannen een hotel zonder te betalen. Zij hadden echter pech want de politie was op dat moment buiten het hotel bezig met een controle. De mannen werden ter plaatse aangehouden voor flessentrekkerij. Een van de verdachten bleek tevens te boek te staan als ongewenst vreemdeling. Verder bleek één van de verdachte een mes in zijn sok verstopt te hebben waarvoor hij ook een proces-verbaal tegemoet mag zien.

Autos vernield
RIJEN: In het weekend werden op de Houtelaar twee autos bewerkt met een bijtende stof. De motorkap, dak en grill liepen hierbij schade op. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Gestolen auto gevonden
RIJEN: Tijdens surveillance in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 september troffen agenten op de Constance Gerlingsstraate een personenauto aan die van diefstal afkomstig bleek te zijn. De auto was eerder ontvreemd te Tilburg.

Dronken automobilist
HULTEN: Een surveillance-eenheid van de politie zag in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 september een personenauto hevig slingerend over de Rijksweg rijden. De bestuurder werd gecontroleerd en bleek teveel gedronken te hebben. De man, een 22-jarige inwoner van Tilburg, blies bij de ademanalyse 545 ug/l terwijl 220 ug/l het maximaal toegestane is. Hij zal zich hiervoor later bij de rechter moeten verantwoorden.

Alcoholcontrole
GEMEENTE WAALWIJK: De politie hield op zaterdag 20 september in de hele gemeente een alcoholcontrole. Hierbij werden 140 automobilisten gecontroleerd. Drie bestuurders hadden te veel alcohol gedronken. Een
48-jarige inwoner van Waalwijk blies 325 ug/l en kreeg een bekeuring van 190 euro. Een 23-jarige inwoner van Sprang-Capelle blies 430 ug/l en moet voor de rechter verschijnen. Een 25-jarige inwoner van Waspik blies 490 ug/l en moet ook voor de rechter verschijnen.

Winkeldiefstal
SPRANG-CAPELLE: Een 40-jarige vrouw uit Sprang-Capelle is op zaterdag
20 september in een winkel aan het Raadhuisplein betrapt bij het wegnemen van cosmetica. De vrouw kreeg een bekeuring van 115 euro.

Man aangehouden na poging diefstal velgen
WAALWIJK: Op zaterdagavond 20 september omstreeks 21.40 uur hoorde een medewerker van een beveiligingsbedrijf geluiden bij een bedrijf aan de van Andelstraat. De politie stelde een onderzoek in en zag een persoon vluchten. Deze persoon sprong via een container over de omheining. In de directe omgeving werd meteen uitgekeken naar deze persoon. De man, een 24 jarige inwoner uit Sprang-Capelle, kon worden aangehouden. De man werd voor verhoor ingesloten. Hij bleek geprobeerd te hebben enkele velgen te stelen.

Man aangehouden
OOSTERHOUT: Toen de politie op vrijdagavond 19 september een groep mensen uit elkaar wilde halen tijdens een vechtpartij op de Klappeijstraat, voldeed een 18-jarige man uit Oosterhout niet aan de vordering van de politie om zich te verwijderen. Tevens had hij even daarvoor een man mishandeld. De politie hield de man aan onder hevig verzet. Aan de man is een dagvaarding uitgereikt om zich voor de rechter te verantwoorden.

Schreeuwende man bekeurd
OOSTERHOUT: Op vrijdagnacht liep een 18-jarige man uit Oosterhout schreeuwend over de Schapendries. De politie sprak de man aan maar de man bleef schreeuwen. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Aan de man werd een schikking uitgereikt van 69 euro.

Winkeldievegge
OOSTERHOUT: Op zaterdagmiddag heeft de politie een 69-jarige vrouw uit Oosterhout aangehouden voor een winkeldiefstal. De vrouw had in een winkel op de Arendhof een paar schoenen ter waarde van 34,94 weggenomen. De vrouw kreeg een bekeuring van 150 euro.

Beroving van een scooter
OOSTERHOUT: Op zaterdagavond omstreeks 23.14 uur werd een 17 jarige jongen op het Brugpad beroofd van de scooter van zijn vriend. De jongen reed over het Brugpad en passeerde daar een scooter met daarop twee jongens. De bijrijder van de scooter pakte de jongen beet en probeerde hem van de scooter aftrekken, hierbij kreeg hij hulp van de bestuurder. Toen de jongen van de bromfiets was namen de twee daders de bromfiets mee. De daders reden zelf op een bromfiets van het merk Yamaha, type Aerox. Opvallend was dat de Yamaha 2 blauwe lichtjes had op de plaats waar normaal zijlichtjes zitten aan de voorzijde. De politie stelt een nader onderzoek in.

Bron: Connie Polak