Politie Noord- en Oost Gelderland

Politieregio Noord- en Oost-Gelderland

Politiedistrict Apeldoorn

Nadere informatie:

APELDOORN

Persberichten weekeinde 20 & 21 sept. 2003

Beekbergen - vier jongelui aangehouden na woninginbraak

De politie heeft vrijdagmiddag in Beekbergen drie jongens en een meisje aangehouden op verdenking van diefstal uit een woning aan de Hulsthorstweg in Beekbergen. Tijdens afwezigheid van de bewoner wisten de jongelui vrijdagmiddag de woning binnen te gaan namen geld en goederen waaronder en camera weg. Toen de eigenaar thuis kwam renden de jongelui de woning uit en op hun vlucht lieten meegnomen spullen achter. Na een zoekactie van de politie konden aan de hand van de opgegeven signalementen, de jongelui worden opgespoord een aangehouden. Zij hebben hun aandeel bekend.

Apeldoorn - aangehouden na korte zoekactie

De politie heeft zaterdagnacht een 33 jarige man uit Apeldoorn aangehouden nadat hij kort daarvoor op de Egelantier had ingebroken in een fietsenzaak. Na de inbraak vluchtte de man het nabijgelegen park in. Aanvankelijk had de zoekactie geen succes. Wel vond de politie handschoenen en een kassalade uit de winkel. Na langere tijd in de buurt te zijn gebleven trof de politie in de struiken de verdachte toch nog aan en kon hij worden ingerekend.

Apeldoorn - Drankrijder bedreigt politieman

Een 29 jarige automobilist uit Apeldoorn bleek zondagnacht bij controle in het Beekpark onder invloed van alcohol. Hij blies 1,8 prom. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tijdens het verhoor bedreigde hij de dienstdoende politieman. Ook hiervoor maakt de politie een proces-verbaal op.

Apeldoorn - winkeldief ingerekend na hulp publiek

De politie kon zaterdagmiddag op de Markt een 19 jarige winkeldief uit Dordrecht arresteren. De man werd na een melding van winkeldiefstal op de Korenstraat staande gehouden.
Hij bleek een geprepareerde tas bij zich te hebben met gestolen kleding. Toen de politie tot aanhouding wilde overgaan, sloeg hij op de vlucht. Door luid de medewerking van het publiek te roepen kon de politie uiteindelijk de man op de drukke markt aanhouden. Onderweg probeerden mensen uit het publiek te man tegen te houden, te tackelen en zelfs werd een rolstoel in zijn richting geduwd om de man te stoppen. Na de arrestatie werd de man voor nader onderzoek ingesloten.

Apeldoorn - winkeldievegges aangehouden

Een 30 jarige vrouw uit Epe en een 36 jarige vrouw uit Vaassen zijn zaterdagmiddag op de Hoofdstraat in Apeldoorn aangehouden nadat zij in een kledingzaak goederen wegnamen zonder te betalen. Beiden kregen een boete van 115 euro opgelegd.

Uddel - Houseparty onder A1
De politie heeft zondagnacht rond 04.00 uur een illegale houseparty in een tunneltje onder de A1 bij Uddel beëindigd. Na een melding van geluidsoverlast trof de politie na enig zoeken in een bosgebied onder een tunneltje van de A1 nabij Uddel een 50-tal bezoekers van een houseparty aan. De party werd op last van de politie beëindigd . De organisator, een 26 jarige Rotterdammer werd gelast om de rotsooi op te ruimen.

038-375 10 50
---- --