Podiumplaats Sebastiaan Bleekemolen op Francorchamps

Zandvoort/Spa-Francorchamps, 21 september 2003. Team Bleekemolen heeft een druk raceweekeinde achter de rug. Op Circuit Park Zandvoort reden Michael Bleekemolen en Evert Kroon een race in de Porsche Carrera Cup. Op Spa-Francorchamps kwam het team in actie in de voorlaatste race van de ID&T Clio Renault Sport Cup. Sebastiaan Bleekemolen (Aerdenhout) werd derde en behoudt daarmee een grote kans om zijn kampioenschap te prolongeren. Michael Bleekemolen (Aerdenhout) zag als vierde de finishvlag. Bovendien behaalde Jeroen Bleekemolen met zijn zevende plaats op Circuit Park Zandvoort voor de eerste keer punten in de DTM!

Op Spa-Francorchamps stond de voorlaatste race van de ID&T Clio Renault Sport Cup op het programma. Sebastiaan Bleekemolen reed de vierde tijd tijdens de kwalificatietraining. Michael Bleekemolen kon vanwege zijn Porsche-verplichtingen alleen de tweede training rijden, op dat moment was het circuit aanzienlijk langzamer. Michael reed de derde tijd in de tweede sessie, maar moest genoegen nemen met de tiende startpositie.
In de race lag Sebastiaan van start tot finish op de derde plaats. Hij staat nu op de derde plaats in de tussenstand, met nog één race te gaan (5 oktober, Circuit Park Zandvoort). "Ik sta maar vijf punten achter op klassementsaanvoerder Jeroen Reijntjens, die mogelijk 15 punten kwijtraakt vanwege een illegale auto tijdens de Paasraces. En dan te bedenken dat ik dit seizoen twee races heb gemist vanwege mijn deelname aan de Porsche Supercup!" Michael Bleekemolen werd vlak achter zijn zoon vierde. "Ik had een erg goede start, waardoor ik al in de eerste ronde naar de vierde plek opschoof. Daar ben ik blijven rijden als buffer voor Sebastiaan", vertelde hij.

In de race van de Porsche Carrera Cup op Circuit Park Zandvoort was het geluk niet aan de zijde van Michael Bleekemolen. Al na vier ronden zorgden remproblemen ervoor dat verder rijden niet verantwoord was en moest Michael Bleekemolen vroegtijdig in de wedstrijd opgeven. "Het leek of ik zonder remmen reed, om zelfs maar een beetje snelheid te minderen moest ik de rem tot de bodem intrappen. Met de snelheden waar we mee rijden is dat echt niet te doen, zodat ik de pit wel moest opzoeken", aldus Michael Bleekemolen. Evert Kroon finishte als vijftiende.

Uitslag race Clio Renault Sport Cup, Spa-Francorchamps:

1. Robert van den Berg, 11 ronden in 35:22.202; 2. Pierre-Yves Corthals, op 3,962; 3. Sebastiaan Bleekemolen, op 5,368; 4. Michael Bleekemolen, op 6,145; 14. Christiaan Frankenhout, op 30,219; 25 Gaston Starreveld, op 49,386.

Stand na zeven races: 1. Jeroen Reijntjens 90; 2. Robert van den Berg 87; 3. S. Bleekemolen 85;

4. Frankenhout 72; 11. M. Bleekemolen 27.

Uitslag race Porsche Carrera Cup 2003, Circuit Park Zandvoort:
1. Stippler (Dui), 19 ronden in 34.15.307; 2. Dumas (Fra), op 0,660; 3. Henzler (Dui), op 1,140; 15. Evert Kroon (Ned), op 1.29.339. Uitgevallen: Michael Bleekemolen, ronde 4.

Stand: 1. Stippler, 122 punten, 2. Rockenfeller, 116, 3. Dumas, 98.